Narancsblog

Ne keressen tovább, ennél nagyobb politikai pofátlanságot úgysem talál már a héten: Rétvári a magyarok nekiszabadult nyaralási kedvéről beszél

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 06., 15:08
kommentek
10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csak túlzásba ne vigyük azt a sok nyaralást!

Csodálatos nyilatkozattal lepte meg a 40 fokos hőségben kornyadozó országot a minap Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. „Évről évre egyre többen engedhetnek meg maguknak legalább egyhétnyi nyaralást, a jobb eredmények mögött elsősorban a családok javuló jövedelmi viszonyai állnak” – mondta a fideszes vezető az MTI-nek. S persze arról sem feledkezett meg, hogy mindezt számokba öntse, miszerint „az elmúlt 5 évben 15,6 százalékkal nőtt azoknak a magyaroknak az aránya, akiknek van fedezete a nyaralásra”, s most tessék megkapaszkodni, mert ez „a növekedés az uniós átlagot messze meghaladja: a 28 tagállam közül Magyarország produkálta a hatodik legnagyobb emelkedést, 22 tagállamban nálunk gyengébb mértékű a változás” – emelte ki az államtitkár.

A pofátlanság csúcsa

azonban az, hogy mindezt az Eurostat alig egy hete publikált felmérési adataira hivatkozva vezette elő ez a szélhámos. Hogy milyen erős alapokon áll a Rétvári-féle sikerpropaganda, forduljunk mi is az Eurostat idézett felméréséhez. E szerint ugyanis Magyarország „a lista szomorúbb végén kullog, ugyanis Ciprussal, Görögországgal és Bulgáriával karöltve a magyarok felének nincs pénze arra, hogy egyhetes nyaralást kifizessen” – emeli ki a potfolio.hu a jelentésből. Szóval, ha a legfinomabban is akarunk fogalmazni, az elért „nagyszerű eredmények” dacára sem vagyunk sehol,

az ország lakosságának a fele csak álmodozhat

a nyaralásról. Köszönhetően alighanem mindannak a jótéteménynek, amit Rétvári így összegez: „Az elmúlt években beindult gazdasági növekedésnek döntő szerepe van abban, hogy immár több családnak jut pénz a nyaralásra is. Mindehhez hozzájárulnak a családtámogatási intézkedések, az adócsökkentés, a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtés.” Hát, ahogy mondani szokták, hacsak ezért nem… Sebaj, az a fő, hogy Orbán Viktor – ki tudja, hová – idén is el tudott menni nyaralni, igaz, ő nem javította e nagyszerű statisztikát, mert volt tavaly is.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 06., 15:08
kommentek
10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  alterego56
  2017. augusztus 08., kedd 09:33
  Feltételezem hogy a floridai klíma konferencián részt vett fidesznyik szélhámosokat is beleszámolta Rétvári a 15,6 százalékba.
 2. 9
  Hóvarjú
  2017. augusztus 07., hétfő 13:03
  magyaranyaral
 3. 8
  wizes
  2017. augusztus 07., hétfő 07:24
  Csak hergel, kompenzál ez a féreg!
  Napokban jelent meg egy kimutatás, azt próbálja terelni.
  De csak a szar ömlik a felső kloakájából!
 4. 7
  rworse
  2017. augusztus 06., 23:57
  6

  Azt akartad írni, hogy Nemzeti Nyalási Hajlandóságot Mérő Központi Hivatal.
 5. 6
  tiszapolgári
  2017. augusztus 06., 22:34
  Nemcsak az Eurostat felmérési adataiból lehet levezetni a magyarok növekvő nyaralási kedvét, hanem a Nemzeti Nyaralási Hajlandóságot Mérő Központi Hivatal éves jelentéseiből is. Én, mint rendes állampolgár, minden nyár elején be szoktam menni a hivatalba, kivárom a hosszú sort, utána kitöltöm a formanyomtatványt, hogy abban az évben a megtakarításaimból hová és mennyi időre tudok elutazni. Ezt az ügyintéző iktatja, és ami engem illet, végeztünk is, persze neki még be kell táplálnia számítógépbe az adatokat. Nekem már csak arra kell vigyáznom, hogy aztán tényleg oda és annyi időre utazzam, ami a beadványomban szerepel, különben megbüntetnek.
 6. 5
  szegedi789
  2017. augusztus 06., 21:59
  Egyébként rétvári se állt volna ki e "szenzációs" számokkal, ha nincsenek a kormányzati utazásokról szóló milliárdos számok . . .
 7. 4
  szegedi789
  2017. augusztus 06., 21:51
  Cikkíróhoz hasonló élményem az elmúlt napok rohadt propagandájáról,
  mikor bemondatták szorgos médiamunkásaikkal, hogy idén minden oskolában IDŐBEN (ááá ! ) meg fog érkezni a tankönyv. Tehát most is sikert sikerre halmoztak. Arról persze nem volt szó, hogy ezen cselekedet hány évig nem sikerült. Igaz, azt se mondták be, hogy az időben odaszállított tankkönyvek terén elért százalékos növekedés milyen helyre/ élmezőnybe lövi ki a magyar oktatást . . . Reszkessetek finnek !

  (Hasonló jó érzéseket hozott elő belőlem e sikerpropaganda, mikor az ingyen tankkönyvről hadovál. Miután beszántották a tankönyvi iparágat, a kísérleti könyvek sorával kísértették meg a hülyesség különböző fokait . . . Arról nem is beszélve, hogy máshol már lassan kihal a tankönyv, mert az a rohadt digitalizáció, negydeik ipari forradalom, okoskütyük világa . . .)
 8. 3
  rworse
  2017. augusztus 06., 20:03
  Minden nap vannak ilyen siker"elemzések" a lakájmédiában.
 9. 2
  Világos
  2017. augusztus 06., 17:25
  Szél hámos emberi erőforrás.
  Szél Bernadet szél erőmüve. Ennyi szél és megvan a megujjúló energia.
  No de ! Rétvári keresztény VOLT amig ennyit nem hazudott
 10. 1
  Kovacs
  2017. augusztus 06., 16:27
  Rétvári Bence valószínűleg szakmai nyaralókról beszél, akik nem egy hetes, hanem több éves, akár évtizedes nyaralásban részesítik magukat. Nem egzisztenciális okokból, hanem nyaralási vágyból. És akkor a 15,% stimmel. A vágyakozókat illetően. Munkabérnyaralásilag.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Narancsblog

A magyarnarancs.hu véleményblogja

Narancsblog
Szerző adatlapja
Összes blog Itt