Orbán alternatív valóságában a „vizes vébé” a világ nyolcadik csodája, amit mindenki szájtátva néz majd

  • narancs.hu
  • 2017. március 25.

Narancsblog

Lesz itt nagy pofára esés, de majd hazudnak valamit.

A mi gyerekünk óvodai ballagásán a Veresegyházi Asszonykórus énekelte a getnót! Az is valami? Minálunk a Rolling Stones! Körülbelül ez a hozzáállás jellemzi a magyar kormányt a közelgő úszó- és vízilabda-világbajnoksághoz: minálunk a toronyugrók a parlamenttel szemben ugranak, s az egész világ simán el fog élvezni, amikor látja a CNN-en. Még szép, hogy a CNN-en, nem holmi smafu sportcsatornán. A mi úszóvébénket a Rolling Stones nyitja meg, oda is kihívjuk a CNN-t, van az a pénz.

Az ATV meg is kérdezte Kovács Zoltán kormányszóvivőt, hogy tényleg 200 millió forintot kér-e a CNN egy bejelentkezésért. Igen, de az veszettül megéri, mert az egész világ minket fog bámulni (tudjuk, 7 milliárd ember). S „ne felejtsük el azt, hogy Magyarország fel akar mutatni egy teljesítményt a vizes világbajnokság kapcsán. Részben ezért vállaltuk el azt, hogy a négy évvel később esedékes versenyhez képest elvállaltuk, hogy beugrottunk a mexikóiak helyére, és méltó módon fogjuk elindítani magát a rendezvényt” – tette hozzá mély átéléssel a kormányszóvivő.

Nos, teljesen el vannak tévedve, amikor ennyire túlmisztifikálják ezt a sportversenyt. Az úszóvébé az pontosan egy úszóvébét ér, semmivel sem többet. Ott az a lényeg, hogy az amerikai srác hány aranyérmet nyer, nem az, hogy mekkora a Gellért-hegy a torony tetejéről, meg ilyenek.

Az alternatív valóságban viszont az a jó, hogy semmi sem igaz benne, tehát nem tudhatjuk, Orbán elhiszi-e ezt a sok marhaságot, amit azért hordanak össze, hogy eltereljék a figyelmet az elúszott milliárdokról, vagy egyszerűen a népet hülyítik vele. (Mindkettő, alighanem.)

De mindegy is, a pénz elúszott, jöhet a melldöngető megszégyenülés: a valaminek hazudott semmi.

Figyelmébe ajánljuk