Széles Gábor újabb hülyeségcunamit indít, ezúttal Orbán Viktor védelmében

  • narancs.hu
  • 2016. június 5.

Narancsblog

Ellenzéki mártírként születik újjá a jobboldali háziszárnyas, bocs, főnixmadár.

Pár napja megdöbbenéssel értesültek az összeesküvés-eleméletek rajongói, hogy veterán idoljukat, Szaniszló Ferencet kirúgták az Echo Tv-től. Nos, végre tudjuk a választ. „A turul szent madár útmutatása alapján, az Urál hegységet és annak legendás kristályait, az üveghegyet érintve hozott a Kárpátokba minket a magyarok istene”, „2115-ben a világűrből jövő lények velünk, magyarokkal lépnek majd kapcsolatba”, a vörösiszap-katasztrófa azért következett be, mert „a globális háttérhatalom már a 2010-es jobboldali győzelmet sem nyelte le”. Íme, néhány aranyköpés Szaniszló Ferenc Világ-panoráma című Echo tévés mutatványaiból, de tulajdonképpen bármelyik műsorából idézhetnénk hasonló tartalmú marhaságokat.

Hogy nem csak mi gondoljuk így, arra kiváló példa Balog Zoltán roppant szánalmas esete Szaniszló 2013-as Táncsics-díjával, amit a miniszter adott, a díjazott pedig végül visszaadott. „Nem volt tudomásom a korábban komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró elmúlt időszakban tett, az emberi méltóságot sértő nyilatkozatairól. Ezek mind személyes hitvallásommal, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlenek" – írta 2013-ban Balog, ám az Echo Tv-ben akkor ez még nem okozott problémát.

Úgy látszik, lassan őrölnek a malmok, mivel Szaniszló mostani kirúgását eddig mindenki azzal hozta összefüggésbe, hogy már Széles Gábor tulajdonos is magáévá tette Balog Zoltán mondandóját, most azonban kiderült, hogy szó sincs erről.

Széles a Facebookon keresztül üzent: „Mi nem mondtunk fel, hanem közös megegyezéssel távozik. Szerettük volna, ha visszatér a régi »panorámás« vonalhoz, de ő csak a részben kormányellenes »prédikációit« lett volna hajlandó folytatni. Gondolom, már van helye a jobbikos internetes tv-nél.”

Tehát szó sincs arról, hogy Szaniszló korábbi minősíthetetlen megnyilvánulásai vállalhatatlanok lennének az Echo Tv tulajdonosának, épp ellenkezőleg! Az lenne továbbra a követendő irány. Arról viszont már szó sem lehet, hogy a magyar kormány is szerepeljen a hülyeségcunamiban.

Atyavilág, megéltük, hogy Széles Gábor ellenzéki mártírt csinált Szaniszló Ferencből! Mi jöhet még ezután?

Figyelmébe ajánljuk