Vajon miért cserélte géppisztolyra a Bibliát a miniszterelnök fia?

  • narancs.hu
  • 2021. január 17.

Narancsblog

Orbán Gáspár 40 milliós pályamódosítása csak az ellenségnek fáj.

„Ahogy Jézus földi szolgálata is három és fél évig tartott, a mi küldetésünk is így ér véget ebben a formában, és indít el valami nagyobbat. Illetve még egy ok: van egy látásmódunk arra, hogy Isten szeretetforradalmat indít Magyarországon” – nyilatkozta a hvg.hu-nak 2019 márciusában Orbán Gáspár abból alkalomból, hogy három és fél után zárórendezvénnyel búcsúzott a hívektől a Felház nevű keresztény közösség.

A szeretetforradalom sajnos nagyon elmaradt, három hónappal később pedig csak véletlenül, a városi televízió vágóképéből derült ki, hogy Orbán Viktor fia

talpig terepszínben

tette le katonai esküjét Szolnokon  miután elvégezte a Magyar Honvédség kiképző tanfolyamát. A meglepetést csak fokozta, hogy míg Orbán Gáspár korábban az ellenzéki sajtóban is kedvvel ecsetelte Istenhez fűződő meghitt kapcsolatát, azóta megnémult. Pontosabban fegyelmezetten hallgat, így egyhamar bizonyosan nem fogjuk megtudni, hogy kinek-minek a sugallatára cserélte a Bibliát a géppisztolyra, s mivé lett szegény szeretetforradalom, de azt sem, hogy mik a távolabbi tervei. Mostanáig csak annyit tudtunk, hogy tavaly augusztus 20-án letette a tiszti esküjét a Kossuth téren.

De amíg annak idején Orbán Ráhel azzal vágott vissza az azt firtató kérdésre, miből telik neki a lausanne-i École Hoteliere-ben megkezdett 15 millió forintos tandíjra, hogy „férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük”, 

Orbán Gáspárnak már nem kell magyarázkodnia.

A Honvédelmi Minisztérium szerint a brit elitképzésre bárki katona jelentkezhetett, majd „az állományilletékes parancsnok az elvégzett szakmai munka, kiképzési eredmény, és a tiszti attitűd összesített értékelései alapján választotta ki a résztvevőket”, Orbán mellett még két magyar katonát.

Vagyis Orbán Gáspárnak nem kellett saját lábára állnia, tanulmányait a magyar adófizetők állták, bár úgy tűnik, hogy e tényt – érthetetlen okokból – egyszerűen tabusította a kormányoldal. „A Honvédelmi Minisztérium visszautasítja a baloldali képviselők vádjait, és természetesen nekik, gyermekeiknek is ugyanolyan lehetőséget biztosít a honvédséghez való jelentkezésre, mint bárki másnak, és katonaként számukra is nyitva áll a lehetőség – a feltételek teljesítése esetén – külföldi képzések elvégzésére” – így a minisztériumi közlemény, de mivel Orbán Gáspár nevét nem merik leírni, csupán sugallják, hogy aki úgy véli, hogy a NB I-et is megjárt, s nemrég bezupált katonát nem az „elvégzett szakmai munka, kiképzési eredmény, és a tiszti attitűd összesített értékelései alapján” választották ki, az nem csak rosszindulatú, de egyenesen ellenség.

Figyelmébe ajánljuk