Narancsblog

Visszaüt Orbán tébolya: Fico kerítést húzat Pozsony alá – Igen, a magyar határra is!

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 21., 00:22
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Persze, mondhatjuk, hogy Szlovákiában választási kampány van, s Fico népszerűsége épp lefelé tendál, de a lényeg az, hogy a Pozsony elé beígért kerítést Orbánnak köszönhetjük.

Hiába minden esemény utáni handabandázás, az ordas nagy kamuzás, miszerint Európa elfogadta a magyar megoldást, az igazság csupán annyi, hogy az Orbán felheccelte visegrádiak vert seregként kullogtak haza az EU-csúcsról. Mondhatni üres kézzel. Orbán elintézte annyival, hogy kettő meg kettő az öt, oszt’ jónapot. Aztán magyarázkodjék a szerencsétlen szóvivője, hogy ez az aláírás nem olyan aláírás, mintha rendes aláírás lenne, hanem olyan, ami nem ér, csak akkor, ha akarom. De szegény Ficónak tényleg alig van két hete a választásokig, s tényleg lefelé tendál a népszerűsége, ő ennyire nem nézhet hülyének senkit. S ehhez képest valóban azzal ment haza, hogy nemcsak Anglia, de gyakorlatilag bárki Európában tetszése szerint kurtíthatja meg a Szlovákiából (Magyarországról, vagy bárhonnan az unióból) érkező munkavállalók szociális ellátását, illetve ő is aláírta szépen a kvótákat is magában foglaló záródokumentumot, mint Orbán.

false

 

Fotó: MTI/Európa Tanács/Zucchi Enzo

 

Mindezzel csak az volt a baj, hogy Robert Fico is épp a menekültáradattal riogatva remélt voksokat gyűjteni a választásokra… Hazatérve kellett hát valami jó nagyot mondania. Nos, azt sikerült neki, hogy: „Készen állunk arra, hogy a szlovák–magyar–osztrák hármas határra rövid időn belül bebiztosítsuk a szükséges technikai intézkedéseket.” Értsd: már holnap kerítést húzunk Pozsony alá, ha akarunk. S ne mondja erre senki, hogy úgysem fog. Mert ha úgy látja, hogy akár egy árva szavazat is múlik a dolgon, ugyan, miért is tétovázna. S lássuk be, azért mond ilyeneket, mert azt hallotta valakitől, hogy a szomszédban nagyon bejött a kerítéshúzás, hogy milyen fene népszerű lett, aki kihúzta… Ja, kérem, ha csak ennyi kell hozzá!

S voltaképp ebben a gesztusban, a Pozsony előtt meredő szögesdrótban teljesedik ki az orbáni kerítéspolitika, hogy tudniillik, előbb-utóbb úgyis a nyakunkra fog tekeredni. E percben elég nyilvánvaló, hogy inkább előbb, mint utóbb.

szerző
narancs.hu
publikálva
2016. febr. 21., 00:22
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Ágnes Irsi
  2016. február 22., hétfő 05:23
  Egy ilyen ország ellen, amely gyűlöletkeltő plakátokat készít, nem csoda, ha kerítést épít.

  https://www.youtube.com/watch?v=9nE2MbDbH6E
 2. 3
  Qputyin
  2016. február 22., hétfő 01:03
  Ha körbe leszünk kerítve, még népszavazást sem tarthatunk mi legyen a határátkelő táblákon.
  TÉBOLYDIA avagy FIDESZ-ZOOLAND.
 3. 2
  Eeyore2
  2016. február 21., 21:56
  "mert a kerítésnek még annyira sincs értelme mint nálunk."

  A menekültekre hivatkoznak - minket kerítenek körbe.
 4. 1
  alterego56
  2016. február 21., 14:16
  Fico! Földrajzból egyes. Vagy tényleg a szavazat szerzés a cél, mert a kerítésnek még annyira sincs értelme mint nálunk.

Komment írásához vagy regisztrálj