Krisztus és Barabás esete a magyar parlamentben: a nem gombot nyomják meg, de az valójában igen jelent

  • Haskó László
  • 2018. június 17.

Publicisztika

Abcúg!

A fideszes kétharmad szerdán elfogadja a gránitszilárdságú macskakaparás 7. és 8. módosítását. Igen dicső dolgok kaparódnak bele: az inkvizíció újraindítása, illetve deportálhatóság a koncentrációs menhelyekre. Ép ésszel és minimális keresztényi lelkiismerettel nézve a kormánypárt véleményvezérei rég nem tekinthetők normálisnak. Gondolnánk, nem volna szükség a választók további hülyítésére, hiszen a választást (a feudalizmusba zuhant vidéken) már megnyerték. A hajléktalanokkal (és bárki mással) azt tehetnek, ami csak eszükbe jut. A katolikus vallás megutáltatásának folytatásához sem kell az alkotmányuk szentté nyilvánítása. A cél csak egyetlen dolog lehet: az úgynevezett ellenzék porig alázása, megfosztása minden tekintélytől.

Hogy ne akadályozhassák meg a NER „végső harcát”, Budapest elfoglalását.

Ők ugyanis – szemben az ellenzékkel – észrevették, hogy a fővárosban vesztettek. Azt pedig a legbutább iskolás gyerek is tudja, hogy Budapest tartja el az országot, nem Felcsút és Mezőkövesd. Olimpiát sem lehet Székesfehérvárra pályázni, a pénzes turisták sem Alcsútdoboz ózondús arborétumába özönlenek a kisvasúttal, hanem a pesti romkocsmákba. Az úgynevezett ellenzék kőkeményen megmondja a tutit, aztán szavaz. Ez tipikusan a Krisztus–Barabás-eset: a nem gombot nyomják meg, de az igen jelenik meg a képernyőn.

Tisztelt úgynevezett ellenzék: ABCÚG! Most még önként tehetik.

Ha két hét múlva a kétharmados honatyák elfogadják az egészségügyi informatikai rendszer hatósági hozzáférhetőségét előíró törvényt, az már a kényszerzubbonyok új kora lesz.

Az eget döngető városi korrupció felszámolását és a bűnösök megbüntetését hirdetve, az egész ország örömére megválasztott polgármester találkozott a főbűnössel. Aki történetesen a helyi (NER-csinálta) földesúr, és aki a város környéki jobbágyok (megvásárolt) szavazataival ismét a körzet képviselője lett. Ez még semmi, de a találkozáson elhangzottakat közös megegyezéssel titkosították. Vajon miért? És hogy fér rá…? Csak nem osztozkodtak? Bizony polgármester úr, nagyon fáj, de ez is ABCÚG!

Pártunk kormánya diszkréten elősettenkedett azzal, hogy ő bizony sokkal okosabb a Magyar Tudományos Akadémiánál, jobban tudja ő, hogy mire kell a magyar tudomány pénze. Nagyon kíváncsi vagyok a tudós testület reakciójára. Ha ők is megalkusznak, akkor mindennek vége (meglehet, akkor is, ha nem).

A szerző sebész.


Figyelmébe ajánljuk