Mocsárcsinálás

publikálva
1997/8. (02. 20.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Azok, akik kis országunkban káoszban utaznak, a múlt héten csettinthettek. A vezető fővárosi napilapban megszólal a sikerdíjas ügyvédnő, és a lap vidéki kiadásában arra céloz, hogy a Fidesz székházeladásában is ő közreműködött, vagy valaki más, akit ő ismer, és Simicska Lajos így meg Pest Megyei Iparkamara úgy, talán csőszkunyhó is volt, meg kő alá rejtett mikrofilm, hogy pontosan mi, azt nem tudjuk, mert a szerkesztőségünk sajnos Pesten van, és oda nem jár a vidéki kiadás. A rágalom, írta valahol egy jelentős ká-európai szerző, olyan, mint a tábortűz: ha elöl melegszel, a hátadat dermeszti a fagy, ha meg a hátadat melegíted, akkor elölről fázol. Ha védekezik a rágalmazott, akkor azért bűnös ("magyarázkodik a szemét"), ha meg nem reagál, akkor azért ("kussol, mert vaj van a füle mögött"). Ám a dolog mégsem ezért érdekes: az állítólagos ügyvédnő állítólagos interjúja után végképp relativizálódik minden: a parlamenti bizottság vezetője ugyanannak a bandának a tagja, csak eddig titkolta; majd pont ő fogja kideríteni az igazságot, naná. (Arról már nem is beszélve, hogy a rágalmat követően az értelmes tekintetű Homoki kisgazda - a Homoki Halálfejes Asztali Fehér névadója - némi joggal mondhatta azt, hogy Deutsch nem maradhat a bizottság elnöke, ha egyszer a pártja pert fontolgat a jogásznővel szemben.) Igazság nem lesz, hisz nem lehet, lesz ellenben valami, amit a választók féligazságokból, aljas hazugságokból és a saját rémképeikből a fejükben összeraknak, és ami sokkal rosszabb lesz még a valóságnál is.

Azt ugyanis soha senki nem fogja tudni velük elhitetni, hogy a Szokai-botrányból származó pénzeket nem a pártkasszáknak szánták. Akármit is állapít majd meg a parlamenti vizsgálóbizottság, a tisztelt közvélemény szemében az ügyben érintettek többé-kevésbé kivétel nélkül tolvajok lesznek, és lesznek politikus megbízóik is, és róluk is csupa rosszat fog mindenki tudni, többek között azt, hogy a vizsgálat során a lehető legkevésbé sem az igazság feltárására törekedtek.

Addig meg figyelmező szemünket Tóth Bélára vessük, mert parlamenti körökből az terjed, hogy székházügyileg hamarosan zsírján sütik le a testes egykori Fidesz-gazdászt.

publikálva
1997/8. (02. 20.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Politika

még több Politika...

Narancs

Blog

még több cikk