Szinekúra

  • 2005. január 13.

Publicisztika

Szerintem a szobor semmiképpen se utazzon Belgiumba fapados légi járaton, mert mint széles körû tájékozódásaim során megtudtam, momentán nincsen ilyen viszonylat Budapest és Brüsszel között. Azonban a MÁV illetékesei közölték, hogy viszonylag kényelmes vonaton utazni, egy-két átszállást még a királyi pár is kibír, különösen szobor formában; elkísérhetném õket, nehogy nyelvi nehézségeik legyenek a Westbahnhofon, ha megéheznek.

" Így az elsõ osztályú vonatjegy mellett hálókocsi is szükséges, mert ebéd után bóbiskolni szoktam. Egy másik, plebejus iskola szerint Brüsszelbe a király is gyalog jár, ami költségtakarékossági szempontból nem elvetendõ, ám megvalósítása esetén az utaskísérõi feladatokat csak Bicske térségéig vállalhatom, mert visszaérnem fizetésnapig feltétlenül hasznos."

"Egyéb döntõ kérdésekre kitérve határozottan azt tanácsolom, hogy a Hagyományok Házát használjátok egészséggel, mert az egészség a legfontosabb."

"A Millenáris Parkban tartsatok rendezvényeket! Szép nagyokat, amik sok embert érdekelnek, és akkor perecet is lehet árusítani. Ne rettenjetek vissza a modern kor kihívásaitól; hangozzék tán vakmerõen, de író-olvasó találkozók megtartását ajánlom. Legutolsó kötetem, az Egy tanácsadó viszontagságai és diadala a héten jelent meg, 2480 forint fûzve, kötve kicsit több."

A szemelvények Háthszeghy Arisztid kulturális fõtanácsadó húsz évre titkosított tanulmányaiból valók, melyekért másfél év alatt 7 millió forintot húzott pedáns havi bontásban az államtól. Nem egy vakmerõ összeg, de jellemzõ fenemód. Lapunk biztos forrásokból értesült, hogy Háthszeghy nem azonos Görgey Gábor volt kultuszminiszterrel, a körúti pizzériák tenyérlenyomatainak fõkurátorával, aki hivatali ideje alatt Huszti Pétert kinevezte a Nemzeti Színház élére, vagy nem nevezte ki. ' ilyen tanulmányokat nem írt. Semmilyeneket se írt, de nem fukarkodott a tanácsokkal.

Az összeg mindenesetre stimmel.

Figyelmébe ajánljuk