A paprikás csirke újra szárnyal - Erhardt Zoltán séf

  • rés a présen
  • 2015. május 22.

Snoblesse

Május 24-ig tart a Gourmet Fesztivál.

rés a présen: A családi vállalkozás miatt egyértelmű volt, hogy neked séfnek kell lenned?

Erhardt Zoltán: Benne volt a levegőben. Mivel az éttermünk a családunk nevét viseli a nyitás óta, a személyes jelenlét a családtagok részéről nagyon fontos. 2002-ben édesapámmal közös vállalkozásba fogtunk, és három évre rá nyitottuk meg az éttermünket. Sopron régi gazdanegyedében adott volt a környezet az egykori Poncichter család borospincéi között, gyönyörű udvar diófával, madárcsicsergéssel… Idilli volt, meg is lepődtünk, amikor megérkeztek az első vendégek.

rap: Hogyan kerültél kapcsolatba a Gourmet Fesztivállal?

EZ: A Volt Fesztivál tulajdonosain keresztül jutottunk el először a Gourmet Fesztiválra, három évvel ezelőtt. Nagyon jó lehetőség vidéki étteremként bemutatkozni a fővárosban. Közelebb kerül egymáshoz a vendég és a vendéglátó. Személyes kapcsolatokat lehet kötni, szakmai eszmecseréket lehet folytatni jó hangulatban. Kell egy kis kimozdulás az állandó hazai környezetből, elengedhetetlen feltétele a megújulásnak.

false

rap: Milyen tematikájú lesz az idei, május 21. és 24. között zajló fesztivál?

EZ: Az idei „kötelező fogás” a paprikás csirke, melyet minden részt vevő étterem a saját elképzelése, ízlése szerint készít el. Természetesen ezenkívül rengeteg ínyencfalat, finom borok, sütemények, csokoládék és street food ételek várják a látogatókat.
A színpadon magyar éttermek neves séfjei, cukrászai tartanak majd főzőbemutatókat, kóstolókat.
A mi családi éttermünk egy „hatodik érzék” nevű programmal debütál.

rap: Mit ajánlanál a mi, gasztronómiailag Mautner Zsófi nevelte olvasóinknak, mit válasszunk egy ilyen fesztiválon?

EZ: Mindenféleképpen az Erhardt libacombját! Egyébként meg természetesen a teljes színpadi műsor hívogató! A főbejáratnál mindenki vegye át borospoharát, és a fesztiválra belépve engedje át magát az ízek és illatok csábításának. Semmire ne mondjanak nemet, kóstoljanak, ismerkedjenek, érezzék jól magukat!

rap: Milyen más nyári fesztiválon, rendezvényen veszel még részt az idén?

EZ: Vendégként nekünk a Volt Fesztivál az igazi! Mi, soproniak a nyár egyik fénypontjának tartjuk ezt a fesztivált. Éttermünkben szívesen várjuk a fesztiválozókat, ha egy kicsit megpihennének és feltöltődnének a koncertek között.

rap: Mit tanácsolnál egy első randira készülő férfinak, mit készítsen a szíve hölgyének vacsorára? Vagyis mivel lehet szerinted igazán levenni a lábáról egy nőt?

EZ: Pezsgő, eper, zene. Majd egy könnyű krémleves virágokkal díszítve, joghurtos csirkemell friss zöldsalátával, vaníliafagylalt. Egyszerű, de nagyszerű. Első randin senki sem szeret sokáig a konyhában állni, vagy igen?

Figyelmébe ajánljuk