Alföldi színháza – könyvbemutató

  • 2013. augusztus 30.

Snoblesse

Minden, amit tudni akartál Alföldi Nemzetijéről, de sosem merted megkérdezni.
false

Csupa remek előadás? Egy frászt. Ilyen meg olyan. Csupa rendkívüli színész? Egy frászt. Ilyen meg olyan. Csúcsok? Szép számmal. Bukás? Akad… Ezt nem mi mondjuk, hanem Csáki Judit könyvének előszava. Új közönség? Igen. Nemzetközi terep? Igen. Botrányok? Dögivel. Parlamenti szereplés? Szinte „repertoárdarab”… S hogy mi is ez a könyv? „Ennyit tudtam tenni. Ennyit azért, hogy az immár sóval behintett egykori Nemzeti Színház arcképe megmaradjon, előadásaik emlékét őrizze egy verbális portré is a felvételek és a kritikák mellett” – vallja a szerző, aki Alföldi Róberttel együtt mutatja be a könyvet, melyben a főszereplő mellett megszólalnak írók, rendezők, színészek, bentről és kintről.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.