Eastwood szerepében: László Zsolt

  • 2017. február 8.

Snoblesse

A szív hídjai másik főszereplője: Udvaros Dorottya.
false

Alighanem csak kevesen emlékeznének Robert James Waller regényére, A Madison megye hídjaira, ha Clint Eastwood nem veszi a bátorságot, hogy macsószerepéből kibújva megrendezze ezt a hidakban és romantikában gazdag történetet. Hogy tovább borzolja rajongótábora amúgy is megtépázott kollektív idegeit, Eastwood a főszerepet is elvállalta, s Meryl Streep partnereként eljátszotta a szerelembe eső fotográfus figuráját. És ha mindez nem lett volna elég, a film igen szép sikert aratott, nem is érdemtelenül. Nos, innen már csak két évtizednek kellett eltelnie, hogy az Orlai Produkció a Kramer kontra Kramer és az Esőember színpadi sikerein felbuzdulva bemutassa A szív hídjai című színdarabot. Meryl Streep egykori szerepét Udvaros Dorottya alakítja, Clintét László Zsolt. A jeles színművész nemrég interjút adott nekünk, ebből idézünk:

magyarnarancs.hu: Foglalkoztat az ősi kérdés, hogy ha nem számolunk le a régi bűneinkkel, azok apáról fiúra szállva ismétlődnek?

LZS: A saját életemet nézve egyidős vagyok a rendszerváltó generációval, a mai felső vezetéssel, bár aktívan soha nem politizáltam, és nem is fogok. Valós konfliktus ebben a társadalomban, hogy mit csinált az én generációm az elmúlt húsz évben.

magyarnarancs.hu: Benned is okoz ez konfliktust?

LZS: Az elmúlt választásokat nézve csak azért szégyenkezem, hogy a gyerekeim ebben az országban születtek. Nonszensz, hogy egy ország, illetve az emberek ennyire bénák meg buták legyenek.

Figyelmébe ajánljuk