"Imádok semmit csinálni" - Géresi Lackó gitáros

  • rés a présen
  • 2013. szeptember 16.

Snoblesse

A Puszi együttes és a Csókolommal játszik a Gödörben. Géresi Lackó főpuszist kérdeztük.

rés a présen: Új lemeze van a Puszi együttesnek, de nincs szó a kiadásáról. Miért?

Géresi Lackó: Zoli (Tóth Zoltán, a zenekar frontembere, alias Spenót) beszélt néhány szakemberrel, és arra jutottunk, hogy felesleges. Nagyon kevés CD-t vásárolnak az emberek, és egy-két kivételtől eltekintve a zenével foglalkozó szerkesztők, újságírók sem igénylik már.

rap: Mi a címe?

GL: Fantáziadúsan Puszi 3 a címe, mert ez a harmadik anyag, amit nem adunk ki. A dalok táncolhatóbbak lettek. Végre találtunk egy remek dj-t (TG Lupin) akinek az elektromos berendezéseivel nem állítom, hogy korszerű, de mindenképp diszkósabb lett a hangvétel.

false

rap: Merre koncerteztek?

GL: Szeptember 27-én játszunk a Gödörben a Csókolommal, és október 11-én a Mika Tivadar mulató Táp klubjában.

rap: Több videoklipet is csináltatok az utóbbi időben. Mi a fontos nektek a vizualitásban?

GL: Mindenkinek más. Nekem például semmi, illetve ha van benne egy kis báj vagy szépség, az már elég. Az utolsót én csináltam úgy, hogy előtte egy percet se vágtam vagy forgattam életemben. Persze látszik is rajta, de a négy sörön kívül, amit megittunk közben, egy fillérbe sem került. Kaptunk már ajándékba is klipeket ismert és kevésbé ismert rendezőktől, barátoktól, mintFaurAnna, Déri Miklós, Vince András, Vermes Kata, Makk Lili vagy Szeleczki Rita.

rap: Mi tartja össze a Puszit?

GL: A Csókolom zenekar fiúrészlegéből és két másik srácból áll az együttes, akik szintén nem ma kezdték. Tóth Marcival (billentyű) és TG Lupinnal erősítettünk, és bizton állíthatom: dögös kis zenekar lett. Szeretünk próbálni és együtt énekelni, remélem, nyár végére mindenki feltöltődve egy csomó ötlettel tér vissza, és neki is állunk egy új anyagnak. És persze a Csókolommal is elkezdünk próbálni, hogy ha már, akkor üssön az is.

rap: Mi az, amit a gitározáson és a Hajtás Pajtáson kívül legalább ilyen nagy kedvvel csinálsz?

GL: Imádok semmit csinálni, de főzni is szeretek. A környezetemben lévők szerint remekül megy mindkettő. Rengeteg filmet nézek, általában rosszakat, de becsúszik néha egy-két jó is.

rap: Mi hat rád a zeneszerzésben?

GL: Az utóbbi időben kevés érdekes dolgot írtam, de régebben sem voltam termékeny. Inkább csak hozzáadom magamat mások ötletéhez, így egy kicsit én is része vagyok az alkotásnak. A zenélés, előadás más téma. Leírhatatlanul jó érzés, amikor lenézel a színpadról, és látod, hogy szeretnek, és boldoggá teszed a zenéddel az embereket.

Figyelmébe ajánljuk