Hamlet szerepében: Benedict Cumberbatch

  • 2017. január 9.

Snoblesse

Így hangzik Sherlock szájából a „To be or not to be”.

magyarnarancs.hu: Nem sokkal azután, hogy Coriolanust adta a Donmar Warehouse színpadán, Benedict Cumberbatch Hamletet játszotta a Barbicanben. Volt is nagy felzúdulás színházi körökben, hogy a híres hamleti monológ elkerült a helyéről. Benne lenne egy avantgárd Hamletben?

false

Tom Hiddlestone: Benedict Cumberbatch közeli, jó barátom, de nem ezért, hanem másért nem szívesen nyilatkoznék a Hamletjéről: mert még nem láttam. De már nagyon várom, hogy végre láthassam. Ígérem, amint megnéztem, kialakítom az álláspontomat.

A fenti kis interjúrészlet azt bizonyítja, hogy milyen szerencsések is vagyunk, hiszen találkoztunk valakivel, aki találkozott már Benedict Cumberbatchcsel. És azért is idézzük (a teljes interjú itt) most a nagyszerű Benedicttel szoros barátságban álló Tomot (Lokit a Thorból, szenvedő széplelket a Bíborhegyből), mert itt a nagy lehetőség: az Urániában vetítik Cumberbatch nagy vihart kavart Hamletjét, melyre kábé olyan egyszerű volt anno Londonban bejutni, mint egy Oscar-díj-kiosztó utáni Vanity Fair-partira.

Figyelmébe ajánljuk