Little G Weevil Egerben

  • 2014. július 23.

Snoblesse

A legeslegjobb magyar bluesgitáros Egerbe látogat.

Ha Deák Bill Gyula a legfeketébb hangú magyar énekes, akkor a Little G Weevilként ismert
Szűcs Gábor a legfeketébb kezű gitárosunk. 2004-ben ment ki Amerikába, 2013-ban pedig megnyerte a legrangosabb bluesversenyt, az International Blues Challenge-et, és a blues Oscar-díjára, a Blues Music Awardsra is jelölték. Meg is interjúvoltuk azon melegében:

false

Magyar Narancs: 2013 elején megnyerted az International Blues Challenge-et a legjobb szóló előadó kategóriában.

Little G Weevil: Ezt a Blues Foundation rendezi, ami olyan, mint az Oscar-díjnak az akadémia. A világon mindenhol vannak bluesegyesületek, amik kiírnak egy házi versenyt, és ennek a nyertesei jutnak ki Memphisbe. A Beale Street-i klubokban zajlik a verseny, a döntő pedig a legendás Orpheum Színházban, ami az Erkel Színházra hasonlít. Mindennap más a zsűri – többek közt Big Bill Morganfield, Muddy Waters fia is benne volt –, hogy tényleg a legjobbakat szűrjék ki. Én úgy mentem oda, mint bármelyik másik fesztiválra: csak az a lényeg, hogy a legjobbat produkáljam. Nem vagyok versenyző típus. Nem is néztem meg a többieket, csak a döntőben, mert nem akartam azzal foglalkozni, hogy ki a jobb. Odamentem, megcsináltam a dolgomat, és elmentem. Végül meg is lepett, hogy én nyertem.

Nos, Little G Weevil ezúttal Egerben, a Zenepavilonban teszi ugyanezt: odamegy, megcsinálja a dolgát, és elmegy. Talán már az X-Faktor mentori próbáira.

Figyelmébe ajánljuk