Rengeteg színes lufi – M. Horváth Veronika szervező, Gyerek Sziget

  • rés a présen
  • 2014. június 13.

Snoblesse

Zajlik a Gyerek Sziget - ma az Amika cukrászdája van műsoron.

rés a présen: Egy óbudai hogy szeretheti annyira a Sziget Fesztivált, hogy elmegy oda dolgozni is?

false

M. Horváth Veronika: Inkább, hogy nem szeretheti. Gyakorlatilag együtt nőttem fel a rendezvénnyel. Kamaszkorom legszebb nyarán volt az első Sziget, és már akkor vonzott az a különös atmoszféra, amit csak itt lehet érezni. Bevallom, akkor még azt a zenét sem ismertem, amit itt játszottak, de a szemben lévő lakótelepről egyenes út vezetett ide. A sok-sok év alatt lelkes szigetelőből lelkes szigetes lettem. Voltam itt már hajfonó, pultos, civil szervezettel önkéntes, programkoordinátor. Csináltam ezer emberből piros szívet a nagyszínpad előtt, építettem homokvárat, kevertem több száz koktélt, betuszkoltam száz civil szervezetet harminc sátorba, szerveztem color partyt.

rap: Miért a Gyerek Szigetet választottad végül?

MHV: Nálunk mindenki dolgozik minden rendezvényen. Igazából nem mi választunk. A Gyerek Sziget azért az egyik kedvenc rendezvényem, mert ez az a hely, ahol mindent lehet. Több mint tíz éven keresztül önkénteskedtem a Zabhegyező Gyerek Animátorok Egyesületében, ezért a jó laza gyerekprogramok mindig közel állnak a szívemhez. Szeretem, hogy itt az egész család együtt lehet, és mindenki talál magának izgalmas elfoglaltságot.

rap: Idén mi lesz a Gyerek Sziget nagy dobása?

MHV: A nagy dobás, hogy 13. éve meg tudjuk rendezni. Ez egy olyan egyedülálló ingyenes rendezvény, ami minimális pályázati támogatásból és szponzorációkból tartja fenn magát. Négy hétvégén át közel ötven színvonalas programhelyszín várja a srácokat.

rap: Milyen kiemelt programjai lesznek a rendezvénynek?

MHV: A színpadi programok sorában a második hét programjai közül június 14-én 11.00-től a Ciróka Bábszínház adja elő az Amika cukrászdája című mesét, június 21-én 11-től Novák Péter és Foltin Jolán Titá című zenés-táncos gyerekdarabja látható, június 21-én 16.30-tól Kaláka-koncert lesz, június 28-án pedig Szalóki Ági énekel a kicsiknek. A folyamatos programok közül a Kukutyin - utazó falu városi gyerekeknek nevű programot, a Bohóctanyát, a Poronty Cirkuszt, az Artista Tanodát, az Öttusa Kölyökparkot és a Cserkész Kalandszigetet ajánlom. Plusz van még a Gyerekparadicsom - színes játék- és élményprogramok állatokról, növényekről, állatokkal és növényekkel rendezvény.

rap: Ha gyerek lennél, min vennél részt a legszívesebben?

MHV: Kukutyinba mennék, ami egy csudálatos, parasztházakból álló utazó falu, ahol a Mester téren cégérekkel és gyönyörű portékákkal lehet játszani, utána pedig beköltöznék a bohóclakásba, és igyekezném túlszárnyalni Hablatyot, azaz a lehetetlenre vállalkoznék.

rap: Mik az eddigi legjobb élményeid a Szigeten?

MHV: A legfrissebb és legszebb a tavalyi évhez kötődik: a Sziget első napján több ezer szigetes léggömböt eresztettünk fel a nagyszínpad előtt. Először azt gondoltam, hogy már az lehetetlen lesz, hogy egyesével az emberek kezébe adjuk. Azt pedig, hogy utána ezt fel is engedjék, szinte elképzelhetetlennek tartottam. Persze megszokhattam volna már az évek során, hogy itt mindenki másképp viselkedik. Felejthetetlen volt nézni a tömeget, a színpadot és a rengeteg színes lufit.

rap: Gyerekkorodban mit lehetett csinálni nyáron "budán?

MHV: Nyaranta - szerintem a mai napig - minden rendes óbudai gyerek Sóstón táborozik egy kicsit. Kifejezetten "budához kötött nyári emlékem nincs, igazából egyik táborból a másikba mentem egész gyerekkoromban.

Figyelmébe ajánljuk