Margó Irodalmi Fesztivál

  • 2015. május 27.

Snoblesse

A fiatalok mellett Kosztolányi, Babits és Petri is ott lesz.
false

Dúl a könyvhét, 14 híján a 100., de jönnek nagyon fel a fiatalok, és a város legfiatalosabb irodalmi fesztiválja, a Margó, mely immár ötödszörre állít komoly konkurenciát az idősebb könyves rendezvénynek.

A Dumaszínház új műsora, A sántakutya, a 10 éves Aegon-díj nyerteseit látja vendégül, hogy sztorizzanak saját magukról. Itt lesz az idei győztes is: Péterfy Gergely, aki A kitömött barbár című művéért nyerte el az év könyve díjat, önálló műsort kap.

Új felállásban lép fel a Rájátszás: Áfra János, Fehér Renátó, Kemény Zsófi, illetve Szabó Benedek, Korbucz Sonya és Nagy István alkotják a verselő-zenélő társaságot.

Harcsa Veronika József Attila, Kosztolányi Dezső, Babits Mihály, Weöres Sándor és Nemes Nagy Ágnes költeményeit énekli, Petri Györgyre pedig slammerek és költők emlékeznek. A Margó vendége a lengyel tényirodalom két fiatal képviselője, a Gazeta Wyborcza újságíró-riporterei, Katarzyna Brejwo, Grzegorz Szymanik és Lidia Ostałowska, az Akvarellek címmel most megjelenő riportkötet szerzője.

Figyelmébe ajánljuk