Synkro, Ital Tek, Om Unit – Instant-születésnap

  • 2014. szeptember 15.

Snoblesse

A kortárt brit elektronikus tánczene három pionírja is fellép a jeles klub születésnapján.

Azt hisszük, ünnepelni így kell: az Instant nevű klub és a romkocsma a 6. születésnapját üli, s – részben a Selected Sounds-sorozat keretében – elhoz nekünk néhány olyan nevet a manapság is pezsgő brit e-tánczenei világból, akik fékezhetetlen kreativitásuknak köszönhetően bármikor képesek izgalmakat kelteni a klubvilágban. Ráadásul, hála a gondos ünnepi műsorpolitikának, napról napra lesz miért és kiért izgulnunk!

false

A manchesteri Jim McBride alias Synkro (aki szeptember 17-én, szerdán lép a pult mögé) érzelmes s egyben okos, sőt ravasz bass music szerzeményeivel, néha meg ambientbe hajló hangképeivel évek óta stabilan tartja magát az underground színtér figyelmének középpontjában. The xx-nek készített remixével talán szélesebb körben is ismertté vált, a Look At yourself című, finoman cizellált garage/2 step slágerével pedig stílusokon átívelő elismertségre tett szert, s nem csak underground körökben.

false

Pénteken hozza el nekünk zenéit Ital Tek (régebben még iTal tEK, amúgy pedig Alan Myson), a 25 éves brightoni DJ, producer és kiadótulajdonos. 2007-ben szerződött a legendás Planet Mu kiadóhoz, azóta pedig rendületlenül szállítja elképesztően egyedi és friss hangzású, leginkább post-dubstepnek nevezhető zenéit (eddig négy albumon és számtalan maxin), melyeket rendre több műfajból gyúr össze – legyen bár a forrás dallamos elektronika, hiphop vagy techno.

false

A Jim Colesként anyakönyvezett Om Unit (csekkolható: szombat este/éjjel) remek remixeivel és maxijaival tűnt fel – tavaly már egy jeles kritikai sikert aratott albumot is kiadott Threads címen. A szabálytalan zseni szerzeményei nem tűrik a műfaji határokat, basszusnehéz lüktetés, mutáns techno és rendhagyó drum and bass – utóbbi tekintetében elég csak a Shadow Boxing (azaz Doc Scott) lassan két évtizedes Shadow Boxing-jából készített átirat.

Figyelmébe ajánljuk