The Moritz Von Oswald Trio

  • 2015. február 26.

Snoblesse

Featuring Tony Allen and Max Loderbauer – a dubtechno atyja és az afrobeat-legenda a Trafóban!

A pályáját még a legendás Neue Deutsche Welle/posztpunkzenekar Palais Schaumburg tagjaként kezdő berlini Moritz von Oswald megkerülhetetlen alakja az elmúlt negyedszázad elektronikus zenéjének. Nélküle aligha létezne minimal techno a ma (és a tegnap) ismert formájában, de ő volt az, aki a Mark Ernestusszal közösen indított Basic Channel duóval, illetve kiadóval, majd később a Rhythm & Sounddal (és még számtalan álnév alatt) hidat épített a jamaicai zene és Detroit között, megteremtve mintegy az azóta is virágzó dubtechno irányzat alapjait.

false

Trióformációja a kétezres évek végén indult Max Loderbauer és a Trafó kísérletibb elektronikus zenei Electrify sorozatában is látott-hallott Vladislav Delay közreműködésével. A Moritz von Oswald Trio élő dobbal és organikus ritmusokkal keresztezi a techno minimalizmusát, létrehozva a kozmikus (a kraut nyelvén persze: Kosmische) rock, a pszichedélia és az elektronikus tánczene fúzióját.

Három nagylemez és egy koncertlemez után a produkció új szintre lépett: Vladislav Delay helyét Tony Allen, az afrobeat-legenda, Fela Kuti zenekarvezetője és dobosa vette át. A Moritz von Oswald Trio talán még sosem volt ennyire erős élőben: a Tony Allen által teremtett hipnotikus poliritmia, Max Loderbauer plasztikus analóg elektronikus hangképei és Moritz von Oswald zenei rendezése együtt maga az organikus és zsigeri őstechno.

A koncertet Suhaid és Crimson különleges dj szettje vezeti fel a Trafó nagytermében.

Figyelmébe ajánljuk