The Trousers a Mika Tivadarban

  • 2015. március 27.

Snoblesse

A Reverend Black Flash társaságában.
false

Hogy milyen a „jól kicsontozott, maximálisan dögös, felpörgető és gyomron vágó gitárzene”? Nos, aki autentikus forrásból szeretne választ kapni, kérdezze a jól kicsontozott, maximálisan dögös gitárzene szakértőjét, Kőváry Zoltánt, aki miután 5 évig gitározással töltötte az idejét az Amber Smithben, elérkezettnek látta az időt, hogy megalapítsa saját együttesét, a The Trouserst. Ez sem ma volt, hanem 2005-ben: jöttek az albumok sorra (Planetary process, Soul machine és a  2013-as Freakbeat) és ezzel el is jutottunk a mába. A jeles garázsrockerek idén áprilisban jelentetik meg negyedik nagylemezüket Mother of Illusion címmel. Rajtuk kívül ezen az estén a bécsi illetőségű Reverend Black Flash zenél a Mikában. A koncertek után a Hangmás zenekarból ismert Minda Endre és Lala lehengerlő dj-produkciója következik.

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.