Idén is díjazták a legjobb science fiction és fantasy könyveket

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 6.

Sorköz

Van olyan szerző, aki már korábban is megkapta a Hugo-díjat.

Vasárnap átadták Chicagóban a legjobb science fiction és fantasy művekért járó Hugo-díjat, amivel 1953 óta jutalmazzák a műfaj képviselőit - számolt be róla a könyvesmagazin. 

A legjobb regény kategóriában Arkady Martine A Desolation Called Peace című könyvét díjazták, ami a Birodalomnak nevezett emlék folytatása. Érdekesség, hogy utóbbi két évvel ezelőtt Hugo-díjat kapott. 

A legjobb kisregénynek járó díjat Becky Chambers kapta az A Psalm for the Wild-Built című solarpunk munkájáért. A történet szerint a Panga nevű holdon járunk, ahol Dex, a teaszerzetes kivételes teakeverékeivel járja az emberlakta településeket. Dex később összeismerkedik egy robottal és együtt próbálják megváltani a világot.

A legjobb rövid kisregény Suzanne Palmertól a Bots of the Lost Ark lett. 

A legjobb novellának járó díjat pedig Sarah Pinsker vehette át a Where Oaken Hearts Do Gather című fantasy-horror történetéért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk