Moldova György feleségül veszi a nőt, aki húsz éve várt rá

  • narancs.hu
  • 2021. december 4.

Sorköz

87 évesen megnősül, még karácsony előtt.

Még karácsony előtt házasságot köt Moldova György író. Választottja Palotás Katalin, szerkesztő – adja hírül a Blikk.

Az egyik legolvasottabb magyar író tavaly, ötven év házasság után veszítette el a feleségét.  Mostani párját húsz éve ismeri.

„Lehet, hogy túl szentimentális lesz, amit most mondok, de amikor több mint húsz évvel ezelőtt bemutattak minket egymásnak Gyurival, azt gondoltam, ő az a férfi, aki hozzám tartozik, aki a társam lehet. Naiv gondolat volt, ő szerette a feleségét és ragaszkodott hozzá – nyilatkozta most a Blikknek Palotás Katalin. – Mégis, valahogy a közös munka során egészen közel kerültünk egymáshoz. Vártuk, hogy találkozhassunk, vártuk, hogy a másik szemébe nézhessünk. Gyuri tisztességes ember, megmondta, nem hagyja ott a családját. De az ember a vágyainak, az érzéseinek nem parancsolhat. Megpróbáltam nélküle élni. Többször is férjhez mentem, s nem tagadom, közben Gyurit képzeltem oda magam mellé. Aztán egyedül maradtam, s tavaly ő is elveszítette a feleségét. Onnantól egymásba kapaszkodunk.”

Az író azt nyilatkozta a Blikknek, ez lesz élete utolsó esküvője: „Író vagyok, és az is maradok az utolsó pillanatig. A héten jelent meg legfrissebb könyvem, a Két szerelem, amely a feleségemről szól. Férfiként mindig a harmóniát, a szeretetet, a biztonságot kerestem. A feleségem elvesztése után a sors ajándékának tartom, hogy nem maradtam egyedül. Katalin csodálatos nő és tökéletes társ. Megpróbál vigyázni rám, és hát nem kéne beszélnem erről, mert ez a mi kettőnk magánügye és titka, de mégis örömmel és büszkén mondom, hogy összeházasodunk. Ez lesz életem utolsó esküvője” – mondta Moldova György.

A közéletről nyilatkozva azt mondta, nem irigyli a magyar embereket, mert annyi gyűlöletet és ellenségeskedést látnak, amennyit aligha érdemeltek meg. Próbál kívülállóként tekinteni minderre, de ez lehetetlen.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk