Nádas Péter Budapestjét próbálja megidézni egy minifesztivál a hónap végén

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 7.

Sorköz

Az író 80. születésnapja alkalmából szerveznek egy háromnapos fesztivált.  

Nádas Péter író 1942. október 14-én született Budapesten, így idén októberben lesz 80 éves. Ebből az alkalomból rendezi meg a Budapest Brand a Nádas Péter Budapestje című háromnapos fővárosi minifesztivált 2022. szeptember 30. és október 2. között, amelyen a szerző életműve által inspirált programok várják az érdeklődőket.

A rendezvény a hivatalos honlapja szerint rávilágít Nádas alkotói életművének sokszínűségére, inspiráló erejére, közel hozza az embert, és változatos formákon keresztül enged betekintést univerzumába – ezáltal a találkozás és felfedezés örömét nyújtja a rajongóknak és a laikusoknak egyaránt. A minifesztivál keretében lesz kiállítás, koncert, felolvasószínházi előadás, beszélgetés és séta is. 

Az író fotóit ezúttal a Deák Erika Galéria állítja ki Minimo. A sötétség színei címmel, a kiállítás képei között beszélget majd Nádas Péterrel Szűcs Attila festőművész szeptember 30-án. A kiállításon látható képekből egy különleges, limitált példányszámban elérhető kiadvány is készül. 

Nádas Saját halál című könyvéből komponált felolvasószínházi előadást Dömötör András, ennek ősbemutatója augusztus végén volt Pannonhalmán, most a budapesti közönség is hallhatja szeptember 30-án Fullajtár Andrea, Hegedűs D. Géza és Ötvös András előadásában. 

Nádas művei alapján szerveznek városismereti sétákat a Svábhegyre, Újlipótvárosba és a Damjanich utcába is, lesz közösségi főzés, Ott Anna több beszélgetésen is foglalkozik majd Nádas Péter új regényével, a Rémtörténetekkel, október 2-án este pedig Kustos Júlia és Vincze Bence kérdezi majd az írót életről és irodalomról.

Részletes program itt található!  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk