A hét sportvideója: a 99 éves futó hatalmas hajrában győzte le 92 éves vetélytársát

  • narancs.hu
  • 2017. március 3.

Sport

Orville Rogers alig várja, hogy 100 éves legyen, és újabb világrekordokat döntsön.

Orville Rogers, a dallasi illetőségű 2. világháborús veterán minden versenyszámot megnyert a 95–99 évesek kategóriájában a USA Masters TF döntőjében. Szakértők szerint az is szerepet játszott a sikerében, hogy ő volt az egyetlen induló.

De azért nem csak magával versenyzett. Egyrészt 1500 méteren világrekordot állított fel 16:32.19-es eredménnyel, másrészt elindult a fiatalok ellen a 90–94 évesek kategóriájában, és 200 méteren ugyanúgy győzni tudott, mint 60 méteren. Az utóbbiról készült videó azóta igazi netes látványosság lett.

USATF on Twitter

Rogers a felvételen is látható hatalmas hajrával, 5 század másodperces előnnyel utasította maga mögé Dixon Hemphillt.

A 92 éves férfi a washingtoni futóközösség legendás alakja, szintén világháborús veterán. A verseny után azt nyilatkozta, hogy örül Rogers győzelmének, mert 99 éves vetélytársa segítségével soha nem látott nyilvánosságot kapott a verseny. De Hemphill azért készül a visszavágóra: legközelebb a USA Track and Field júliusi versenyén vehet elégtételt Rogersen.

A boldog győztes viszont már arra készül, hogy betöltse a százat, és abban a kategóriában is világrekordokat dönthessen.

(via Runner’s World, Washington Post)

Figyelmébe ajánljuk