A Román Labdarúgó Szövetség szerint az UEFA nem engedélyezi a nagy-magyarországos jelképeket

  • narancs.hu
  • 2023. március 22.

Sport

Máshogy értelmezik a nemzetközi fociszövetség szabályzatát.

Tegnap írtunk róla, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség engedélyezi a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókat a válogatott meccseken, azzal a megkötéssel, hogy a zászlók, sálak és egyéb transzparensek kizárólag a „történelmi Magyarország” térképét ábrázolhatja, más szimbólumot vagy feliratot nem, csak piros, fehér és zöld színek lehetnek rajta.

A román fociszövetsé (FRF) most közleményben reagált a hírre. A Transtelex beszámolója szerint ezt írják: „Az UEFA nem engedélyezte és nem is fogja engedélyezni a Magyar Labdarúgó Szövetség által említett szimbólumok megjelenítését az európai szinten rendezett mérkőzéseken.” A románok értelmezésében a Nagy-Magyarországot ábrázoló szimbólumok szembe mennek az UEFA provokatív és/vagy politikai tartalmú üzenetek megfogalmazására vonatkozó fegyelmi szabályozással.

Az FRF emlékeztet, a revizionizmus nem elfogadott a labdarúgásban, és bízik abban, hogy az UEFA továbbra is szankcionálja az ilyen szimbólumok megjelenését a stadionokban, ami gyűlöletet és erőszakot szíthat az európai szintű mérkőzéseken.

A téma azóta forró krumpli, hogy Orbán többször is nagy-magyarországos szurkolói sálban fotózkodott, ennek nem örültek a környező országok vezetői. Részletesen február 8-i lapszámunkban írtunk a dologról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk