Annyira kevés a néző a debreceni stadionban, hogy esküvőket, diákbulikat szerveznek oda, hogy legalább legyen benne valaki

  • narancs.hu
  • 2017. november 3.

Sport

Magyarán: esküvőhelyszínnek tökéletesek lesznek a stadionok.

Nem vonzza a nézőket a 12,5 milliárdból felépített nagyerdei stadion, legalábbis ez derül ki a Magyar Nemzet összeállításából. Az adatok szerint a legutóbbi bajnokira például mindössze 2802 ember volt kíváncsi, de korábban sem volt tumultus a stadionban. „Az őszi hét hazai meccs átlagban 21,75 százalékos kihasználtságot mutat a lelátón, ráadásul ezt az adatot felfelé húzza a 13. forduló játéknapja, amikor nemcsak a DVSC–Haladás, hanem a Diósgyőr–Honvéd találkozót is megrendezték egymás után a Nagyerdeiben” – írja a lap.

false

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A stadionokban természetesen más rendezvényeket is tartanak, a nagyerdeiben például volt

virágkarnevált záró gálaműsor és tanévindító show.

De évente közel száz olyan rendezvény zajlik a létesítményen belül, ami nem kapcsolódik a sporthoz: esküvők, gasztronómiai események és diákfesztiválok színhelye a nagyerdei monstrum. Bár az nem derül, hogy ilyen rendezvényekhez mi szükség volt egy 20 350 fő befogadására alkalmas stadion megépítésére.

Annyi mindenesetre biztos, hogy két éve 70 millió forintos veszteséggel zárt a stadion, a legfrissebb adatokról azonban egyelőre nem tudni.

Két stadion Magyarországon

Racionális ellenérvek egész sorát toljuk félre egy merész gesztussal, amikor leszögezzük: alapvetően nem baj az, ha minőségi stadionok készülnek egy országban, ahol eddig hiányoztak. A kivételes 2014-es esztendő többarénányi látnivalót kínál, és már nem csak a sportrajongóknak.

Figyelmébe ajánljuk