Az UEFA is cáfolta, hogy engedélyezte volna a nagy-magyarországos molinókat

  • narancs.hu
  • 2023. március 22.

Sport

A román sajtó kérdezett rá a szövetségnél, az UEFA pedig egyértelműen mást mond, mint az MLSZ. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden egy közleményt adott ki, amelyben azt írták, az UEFA engedélyezte a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinó bevitelét a nemzetközi meccsekre. Az MLSZ a közleményében úgy fogalmazott, hogy "jelentős előrelépést jelent, hogy a kizárólag a történelmi Magyarország térképét és a magyar nemzeti színeket tartalmazó molinó önmagában nem minősül fegyelmi vétségnek", ezért az MLSZ engedni fogja az ilyeneket

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) azonban szerdán kijelentette, hogy "az UEFA nem engedélyezte és nem is fogja engedélyezni a Magyar Labdarúgó Szövetség által említett szimbólumok megjelenítését az európai szinten rendezett mérkőzéseken". 

A román sajtó ráadásul rá is kérdezett az UEFA-nál, hogy mit is engedélyeztek, a Gazeta Sporturilornak a szövetség pedig azt írta, hogy tisztában vannak azokkal a cikkekkel, amelyek szerint engedélyezték a Nagy-Magyarországot ábrázoló zászlók használatát, de a félreértések elkerülése végett kijelentik, hogy 

"az UEFA soha nem hagyta jóvá ilyen zászlók és transzparensek használatát".

Azt is írták, hogy "az ilyen szimbólumok stadionokban való jelenléte fegyelmi szankciók kiszabásához vezethet", illetve hogy az MLSZ-t megfelelően tájékoztatták, és azt tanácsolták, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket annak elkerülése érdekében, hogy ezek a transzparensek jelen legyenek a stadionokban az UEFA által szervezett mérkőzéseken.

Ha pedig mégis megjelennének a nagy-magyarországos transzparensek, akkor az UEFA fegyelmi szervei fognak eljárni és a fegyelmi szabályzatnak megfelelő szankciókat kiszabni. 

A Transtelex megkereste az MLSZ-t, hogy tisztázza a kialakult félreértéseket, azonban a szövetség mindössze annyit közölt, hogy a keddi tájékoztatójában jelezte álláspontját a kérdéssel kapcsolatban, és ezt továbbra is fenntartja. Ismételten felhívják a szurkolók figyelmét, hogy olvassák el az MLSZ közleményét és tartsák be a szabályokat – vagyis az MLSZ szerint továbbra is engedélyezett önmagában a Nagy-Magyarország feliratok nélkül. 

A téma azóta forró krumpli, hogy Orbán többször is nagy-magyarországos szurkolói sálban fotózkodott, ennek nem örültek a környező országok vezetői. Korábban itt írtunk részletesen a témáról: 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.