A jó német: Bernd Storck igazán magyaros módon magyarázza a vereséget

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 4.

Sport

Nemzetközi szinten máshogy fújnak a bírók. Ennyike.

Miután tegnap 0-1-re kikapott a magyar válogatott a portugáloktól, végleg eldőlt, hogy nem juthatunk ki a 2018-as világbajnokságra. A meccs egy részét emberhátrányban játszottuk, mert Priskin Tamást az első félidő vége felé kiállította a játékvezető, mivel lekönyökölt egy portugál játékost. Nem sokkal a meccs után sajtótájékoztatót tartott Bernd Storck szövetségi kapitány, aki mostanra mintha átvette volna néhány korábbi kapitány szokását, retorikáját.

Szerinte „az első fél óra után emberhátrányban futballoztunk az Európa-bajnok Portugália ellen”, de úgy látja, „nagyszerűen játszottunk”, gratulál a csapatnak. „Kiemelkedő játékosok a portugálok, ám jól lezártuk a területeket, kevés gólhelyzetet engedtünk nekik kialakítani” – mondta Storck.

Bernd Storck egy korábbi meccs után

Bernd Storck egy korábbi meccs után

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ő úgy látja, „vereséget szenvedni szomorú, de a mai kivételes eset, hiszen tíz emberrel nagyot küzdöttünk egy erős válogatott ellen. Dicséret illeti a csapatomat. Kis szerencsével egyenlíthettünk volna. Gratulálok a portugáloknak, megérdemelten nyertek”.

„Nem voltunk sportszerűtlenek, Priskin sem szándékosan szabálytalankodott. Ilyen mérkőzésen előfordulhatnak ilyen esetek. Nemzetközi szinten másképp fújnak a bírók, mint idehaza. Amióta én vagyok a kapitány, eddig nem kaptunk piros lapot, törekszünk a sportszerűségre” – mondta Storck, bár arra nem utalt, mégis mit jelent az, hogy nemzetközi szinten másképp fújnak a bírók. Talán legközelebb az lesz, hogy nemzetközi szinten a fű is más.

(via Nemzeti Sport)

Figyelmébe ajánljuk