Dárdai marad a Hertha edzője

  • narancs.hu
  • 2021. május 30.

Sport

Úgy ment szabadságra, hogy még nem tudta, a felnőtt csapat vagy az utánpótlás élén számítanak rá.

Dárdai Pál irányítja a német első osztályban szereplő Hertha BSC-t a következő szezonban is. A fővárosi csapat új sportigazgatót választott, Fredi Bobic személyében. Ő is, és a klubot ügyvezetőként irányító Carsten Schmidt is támogatta, hogy a magyar edző maradjon a felnőtt csapat élén – jelentette be a berlini egyesület.

Dárdai játékosként 1996 és 2010 között futballozott a csapatban 297 meccsen, ami klubcsúcsnak számít. Edzőként először 2015 februárjától 2019 májusáig irányított Berlinben, 172 mérkőzésen. Januárban ismét felkérték erre a feladatra, miután szerződést bontottak Bruno Labbadiával. Dárdai vezetésével a berlini együttes benn maradt az első osztályban, pedig a nemrég véget ért bajnokságban nagyon rosszul ment a Herthának, a koronavírus is megnehezítette a csapat és az edző dolgát.

A 45 éves magyar szakember úgy ment el szabadságra, hogy nem tudta, amikor visszatér, a felnőtt csapatnál számítanak rá továbbra is, vagy mehet vissza az U16-os utánpótláshoz. Miután eldőlt a sorsa, ez azzal is járt, hogy hat helyett csak három hét szabadsága lesz. 

„Együtt megyünk a következő szezonnak, amelynek kapcsán csak azt ígérhetem, hogy a szorgalmat, a munkát továbbra is beletesszük, és megpróbálunk egy igazán jó évet produkálni” – nyilatkozta most Dárdai.

Az MTI emlékeztet, hogy amikor a magyar edző januárban visszatért a berlini kispadra,  arról szóltak a hírek, hogy 2022-ig érvényes szerződést írt alá. Amikor sikerült benn maradni az együttessel, az edző nyilvánvalóvá tette: a szerződéséről szóló hír pszichológiai fogás volt, annak érdekében mondták csak, hogy a játékosok bízzanak benne; valójában akkor csak fél évre kérték fel.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk