Elkapta a koronavírust a magyar kéziválogatott irányítója

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. január 15.

Sport

Korábban több csapat kritizálta a magyar szervezőket a laza járványügyi szabályok miatt.

Megfertőződött a koronavírussal Győri Mátyás, a részben hazai rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott irányítója.

A magyar szövetség közleménye szerint a Tatabánya játékosának a szombati PCR-tesztje hozott pozitív eredményt. A tünetei enyhék, elkülönítése megtörtént.

Az európai szövetség szabályzata értelmében a megfertőződött játékosokat az első pozitív eredményt követően öt nappal lehet újra tesztelni, a pályára való visszatérés két negatív teszttel lehetséges.

A magyar csapatban valamennyi további játékos és stábtag PCR- és antigén-teszteredménye negatív lett szombaton.

A csoportkör első fordulójában, csütörtökön a magyarok nagy meglepetésre 31-28-ra kikaptak Hollandiától a budapesti MVM Dome-ban. Vasárnap 18 órától Portugáliával, kedden 18 órától pedig Izlanddal találkoznak.

Korábban a francia és a szerb válogatott tagjai is kritizálták a magyar szervezést a laza járványügyi szabályozás miatt, a szervezők azonban értetlenségüknek adtak hangot. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk