Kisokos készül az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra érkező LMBT szurkolóknak

  • narancs.hu
  • 2017. november 29.

Sport

Ne fogd meg a másik kezét, mert könnyen bajba kerülhetsz!

Figyelmeztetik az LMBT focirajongókat, hogy jobb, ha nem fogják egymást kezét nyilvános helyen és tartózkodnak a nyilvános érzelemkifejezéstől, ha Oroszországba utaznak jövő nyáron, a labdarúgó-világbajnokságra. A figyelmeztető kisokost a Fare rakta össze, akik a fociban érvényesülő egyenlőségért kampányolnak. Melegnek lenni ugyan nem tilos Oroszországban, viszont a hatályos törvényeknek megfelelően az iskolákban nem taníthatnak a homoszexualitásról, és sok esetben előfordult már, hogy melegeket támadtak meg az ország különböző részein.

Piara Powar, a Fare igazgatója azt mondta: a guide azt javasolja a homoszexuálisoknak, legyenek óvatosak minden olyan helyen, ahol úgy tűnik, nem fogadják szívesen az LMBT közösség tagjait. Ugyanez vonatkozik más etnikai kisebbségekre is. „Mindenképpen menjenek a világbajnokságra, de legyenek óvatosak. Ha meleg szurkolóként kézen fogva sétálnak az utcákon, könnyen veszélybe kerülhetnek. Ez attól is függ, melyik városban és milyen napszakban történik.”

A Fare igazgatója hozzátette, a kisokos elmagyarázza az LMBT közösség jelenlegi helyzetét az országban, azt, hogy törvényileg tiltott a kiskorúak jelenlétében reklámozni a homoszexualitást, és az ezzel kapcsolatos témák nem a nyilvános, hétköznapi diskurzus részei. És hogy bár van helye a meleg embereknek Oroszországban, de igencsak eldugott és underground helyeken.

(Guardian)

Figyelmébe ajánljuk