Majdnem meglett a második Grand Slam: meccslabdáról bukták Babos Tímeáék a vegyespáros-döntőt

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. január 28.

Sport

Szoros volt.

Babos Tímea, oldalán az indiai Rohan Bopannával, döntő rövidítésben, meccslabdáról kapott ki vasárnap a Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai–horvát duótól az ausztrál nyílt teniszbajnokság vegyes párosának döntőjében.

A 24 éves Babos pénteken szerezte meg első Grand Slam-trófeáját női párosban a francia Kristina Mladenoviccsal, a 37 esztendős Bopanna pedig harmadik GS-döntőjében második győzelmére készült.

Babos Tímea és Kristina Mladenovics női párosa megnyerte az Australian Opent!

Két nyert szettel lettek Grand Slam-bajnokok! Míg pár napja annak örülhettek a teniszt szeretők, hogy Fucsovics Federerrel játszhatott, ma reggel már itt is volt a női páros döntője. A Babos Tímea és Kristina Mladenovics páros az orosz Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina ellen játszott. A magyar–francia páros 6:4, 6:3-ra győzte le ellenfelét.

A hőség miatt csukott tető alatt rendezett finálén 6:2, 4:6 után a tíz nyert pontig tartó rövidítés döntött. Ebben az ellenfél 6-3-ra meglépett, ám Babosék fordítottak, és 9-8-nál mérkőzéslabdához jutottak. Pavic két ászával azonban újabb fordulat következett, végül 1 óra 8 perc elteltével a rivális ünnepelhetett.

„Sajnálom, végül meccslabdáról buktuk el a döntőt, de így is hihetetlen Australian Openem volt” – nyilatkozta honlapján a magyar teniszező. „Nagyon boldog vagyok, ma is jól játszottam. Sok időm nincsen, hiszen a doppingvizsgálat után azonnal indulunk a repülőtérre. A jövő héten már Tajvanon lesz versenyem, nincs idő az ünneplésre. Ilyen az élet, menni kell tovább” – tette hozzá.

Babos Tímea egyesben a második fordulóig jutott Melbourne-ben, párosban bajnok lett, vegyes párosban pedig döntőt vívott. Ezzel összesen 485 000 ausztrál dollárt keresett, ami átszámítva 97 millió forint.

Figyelmébe ajánljuk