Mi van itt? Már Kubatov Gábor is pártállami időket emleget

  • narancs.hu
  • 2017. december 2.

Sport

Szigorúbb büntetést kapott a Fradi. Megfélemlít az MLSZ?

Súlyosbította az MLSZ fellebbviteli bizottsága az elsőfokú testület döntését a Ferencváros–Debrecen meccs szünetében történt „szurkolói rendbontások” (= késelés + lincselés) ügyében: a klub büntetését 10 millió forintra emelték.

November elején első körben még 3 millió forint volt a büntetés, valamint elrendelték, hogy a következő három meccsre le kell zárni a Groupama Aréna „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorait. Kubatovék azonban fellebbeztek, mert igazságtalannak tartották a döntést. Így lett a még nagyobb büntetés.

„Az ítélet a pártállami időket idézi. Akkor volt szokás, hogy az emberek nem mertek fellebbezni a hatóságok döntése ellen, mert másodjára rendre sokkal súlyosabb büntetést kaptak” – mondta Kubatov Gábor az Origónak. „Ha nem lennék jóban az MLSZ elnökével, akkor azt mondanám, hogy ez egy nagyon cinikus döntés volt, de tegyük hozzá, hogy nem is ő döntött. Jelen helyzetben nem arról van szó, hogy kétségbe vonnánk a büntetés jogosságát, hanem annak a mértékét, a 10 millió forintot sokalljuk és vitatjuk.”

A Fradi egyelőre nem döntött, hogy elviszik-e az ügyet a sportdöntő bíróságig.

Ha Kubatov találkozik Csányi Sándorral, állítólag még beszélnek erről.

Figyelmébe ajánljuk