Mert neki erre is van pénze! Mészáros Lőrinc ultramodern stadiont épít Eszéken – Mutatjuk a látványterveket

  • narancs.hu
  • 2018. április 21.

Sport

Orbán Viktor barátja horvátországi csapatát ajándékozza meg az új arénával. 12 ezresre tervezik, majdnem 11 milliárd forintba kerül majd.

A horvátországi Eszék városában hamarosan márványtáblát avatnak Mészáros Lőrinc tiszteletére: a város nagy múltú, ám az utóbbi időkben a csőd és a kiesés szélére került élvonalbeli csapatával nagyot fordult a világ, amióta a felcsúti polgármester üzlettársával együtt megszerezte az egyesületet. (A vásárlás furcsa körülményeiről itt és itt írtunk részletesen.) A csapat ma már jól szerepel a horvátországi élvonalban, és a minap azt is bejelentették, hogy az eléggé ramaty állapotban lévő mostani stadion helyett Mészáros Lőrincék felhúznak egy teljesen új sportkomplexumot.

false

 

Fotó: NK Osijek Facebook-oldala

Az NK Osijek honlapján található beszámoló szerint a napokban mutatták be a terveket a vendégeknek és az újságíróknak. Ivan Meštrović, Mészáros tulajdonostársa elmondta: saját forrásból, mintegy 35 millió euróból (ez nagyjából 10,8 milliárd forint) alakítják ki az új stadiont és a környezetét. Bemutatták a terveket is, amelyről készült egy videó, ez látható a klub Facebook-oldalán is:

A stadion 12 ezer férőhelyes lesz, mellette lesz a sportközpont egy rakás edzőpályával és egy 750 férőhelyes parkolóval. A VIP-részlegben lesz egy olyan rész is, ahonnan egy medencéből nézhetik majd a mérkőzéseket a legszerencsésebbek. A tervek szerint 2020-ra biztosan megépül a sportlétesítmény, de lehet hogy már 2019-re elkészülnek – írja az nk-osijek.hr.

false

 

Fotó: NK Osijek Facebook-oldala

 

false

 

Fotó: NK Osijek Facebook-oldala

Figyelmébe ajánljuk