Mészáros Lőrincnek a veszprémi kézisekre fáj a foga

  • narancs.hu
  • 2017. június 20.

Sport

Tényleg mindent vinne.

Friss: A Duna Aszfalt Kft. többségi részesedést szerez a Veszprém Handball Team Zrt.-ben. A jogügylet hatálybalépéséhez a Gazdasági Versenyhivatal tudomásulvétele, illetve engedélye szükséges – hivatkozik a 24.hu a Gazdasági Versenyhivatal honlapján szereplő összefoglalóra. Így, ha nem is közvetlenül a felcsúti polgármester tulajdonába, de valóban Mészáros Lőrinc érdekköréhez kerül a kézilabdaklub.

 

A 24.hu úgy értesült, hogy Mészáros Lőrinc most épp az idén is a BL final fourig eljutott veszprémi kézilabdacsapatra vetette ki a hálóját.

A korábban Simicska Lajos érdekeltségi körébe sorolt veszprémi csapatot egy éve is megkörnyékezte Orbán Viktor bizalmasa, akinek két cége (a Mészáros & Mészáros Kft. valamint az R-Kord Kft. ) is kiemelt szponzorként támogatja a klubot. Bár a klubot működtető vállalat, a Veszprém Handball Team Zrt. cégadatbázisban is nyomon követhető tulajdonviszonyaiban, továbbá a cég tulajdonosának, a Veszprémi Építők Egyesület bíróságon fellelhető dokumentumaiban egyelőre nincs nyoma változásnak. A lap úgy tudja, csak a négyes döntő miatt halasztották az üzletet, hogy a manőver ne keltsen zavart a játékosokban.

A klub társelnöki pozícióját és a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatói posztját betöltő Kálomista Gábor a lap megkeresésére nem reagált, egy korábbi nyilatkozatában azonban állította: „Nagyon tudatosan vigyáztunk és vigyázunk arra, hogy ez a csapat ne kerüljön a politika látómezejébe.”

A portál szerint egy véletlen egybeesés is érdekessé teszi a klubátvétel körüli híreket: Mészáros Lőrinc veszprémi hotelekre is szemet vetett.

Figyelmébe ajánljuk