Profi munka: nem bírt az esővel a 12,5 milliárdból felújított debreceni stadion, el kellett halasztani a meccset

  • narancs.hu
  • 2018. május 27.

Sport

Még a folyosókon is hömpölygött a víz.

Leszakadt az ég ma délután Debrecenben, és az esőt a város néhány éve felújított stadionja is megszenvedte, a ma délutánra meghirdetett meccset el kellett halasztani. „Felhőszakadás miatt 17 óra helyett 18.05-ig halasztották a DVSC-Puskás Akadémia mérkőzést az OTP Bank Liga 32. fordulójában” – olvashattuk az MTI hírfolyamában. A 24.hu pedig azt írta, hogy a Nagyerdei Stadion játékterét is elöntötte a víz, így negyedórával a kezdő sípszó előtt Bognár Tamás játékvezető és segítői úgy döntöttek, alkalmatlan a pálya a játékra. A víz betört a stadion épületébe is, az öltözőfolyosókon és a játékoskijárónál is több centiméter magasan állt a víz.

false

 

Fotó: MTI/Ruzsa Péter

A stadiont néhány éve újították fel 12,5 milliárdból, 2014-ben, az új létesítmény átadóján Orbán Viktor azt mondta, hogy „a magyar szellem, a tervezők, a mérnökök, a munkások ilyen alkotásokkal teszik ismét naggyá Magyarországot”. A stadiont a beszéd után több lelkész is felszentelte.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a debreceni stadionban nagyon kevés a néző, ezért diákbulikkal és esküvőkkel igyekeznek növelni a létesítmény forgalmát.

Figyelmébe ajánljuk