Telt házzal tervezi a foci-Eb magyarországi meccseit az MLSZ

  • narancs.hu
  • 2021. április 9.

Sport

Egyetlen másik rendező ország sem vállalt 100 százalékos kihasználtságot. 

A nyári labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi meccseire létszámkorlát nélkül, a 67 ezres befogadóképességű Puskás Aréna kapacitásának 100 százalékáig engedne be nézőket az MLSZ - derül ki az UEFA mai közleményéből.

Az Eb-t június 11. és július 11. között rendezik 12 városban, a szervezőknek a héten kellett nyilatkozniuk arról, a járványhelyzet várt alakulásának függvényében mennyi nézőt terveznek beengedni a stadionokba.

Korlát nélküli beengedést csak Magyarország ígért, Bakuban és Szentpéterváron a lelátók felét töltenék meg, Amszterdamban, Bukarestben, Koppenhágában és Glasgow-ban és Londonban 25-33 százalékát. Néhány rendező jelezte, hogy a most megadott számokat később emelhetik, ha javul a járványhelyzet.

München, Róma, Bilbao és Dublin egyelőre nem tudott nyilatkozni, április 19-én döntenek arról, mi lesz az ide tervezett meccsekkel.

A Puskás Aránában egyébként három csoportmeccset és egy negyeddöntőt rendeznének. Az UEFA közleménye szerint Magyarország azt is vállalta, hogy a külföldről érkező nézőket adott esetben mentesíti az általános beutazási korlátozások alól, azonban két negatív koronavírus-tesztet vár majd el tőlük, vagy annak igazolását, hogy hat hónapon belül átestek a fertőzésen. 

Figyelmébe ajánljuk