Napos oldal (Egészséges Hét a Tisztább életért - Konferenciaés szórakoztató rendezvénysorozat)

  • - siss -
  • 2000. augusztus 24.

Szex

A Brian élete című filmben van egy jelenet, amely a próféták utcáján játszódik. Furcsa habitusú igehirdetők próbálják elsózni itt szellemi portékáikat, ragaszkodva ahhoz, hogy az általuk helyesnek vélt út az egyetlen járható. Hálás lehet mindenki, akinek ezt a kegyetlenül ironikus alkotást idézte a múlt heti növényevő fesztivál, mert az elmondhatja magáról, hogy mindig az élet napos oldalát látja, akkor is, ha a fűbe harap.

- Konferencia és szórakoztató

A Brian élete című filmben van egy jelenet, amely a próféták utcáján játszódik. Furcsa habitusú igehirdetők próbálják elsózni itt szellemi portékáikat, ragaszkodva ahhoz, hogy az általuk helyesnek vélt út az egyetlen járható. Hálás lehet mindenki, akinek ezt a kegyetlenül ironikus alkotást idézte a múlt heti növényevő fesztivál, mert az elmondhatja magáról, hogy mindig az élet napos oldalát látja, akkor is, ha a fűbe harap.

Erénye - azonkívül, hogy felért egy Monty Python-show-val, és nélkülözött mindenféle tudományosságot - azért volt több is a konferenciának és a rendezvényeknek, de elsősorban az, hogy díjmentesen lehetett megismerkedni mintegy félszáz tudat- és testmódosító technikával. A SOTE épületében zajló események során például az előtérben lévő bazársoron szabadon lehetett tájékozódni a pránatáplálkozásról, a bélmosások fontosságáról, a javaszenéről vagy éppen az epebajra való articsóka-keserűről, és kiderült, hogy vannak páran, akik gyümölcscentrifugához üzlettársakat keresnek. Még arról is megtudhatott egyet-mást a szemfüles utazó, hogy ki volt dr. Székely Ödön, vagyis dr. Edmond Bordeaux Székely, a Nemzetközi Biogenikus Társaság egykori megalapítója, az örök értékeket sugárzó krédó nagy megszerkesztője, aki nem utolsósorban a Vatikán titkos levéltárába is bejutott, ahol számunkra is sorsdöntő esszénus ősiratokra bukkant.

Meg ott voltak

Ching Hai Legfelsőbb Mester követői is. Kérésünkre elmondták, hogy az a hölgy, akit az általuk áruba bocsátott fényképeken meg a nonstop videón látni a keleti divat különféle extrém darabjaiban, különös tekintettel a selyempizsamára, az nem egy átlagos egzotikus szépség kis stichhel, hanem maga a két lábon járó nemzetközi békedíjas spirituális bölcsesség. Darnel Krisztián határozottságával állították, hogy sokkal többet ér ez a módszer, mint ha a szomszédos standon lévő és multilevel rendszerben terjesztett kristályokat hordanánk a nyakunkban. Az Amway ügynökei nem voltak jelen, de az állatvédők nagy bánatára néhány termék terítője azzal sem volt tisztában, mit jelent az, hogy kozmetikumokat állatokon tesztelni, sőt egyszer előugrott egy néni seprűnyélen a bokorból, és mindenképp egy életcsomagocskát akart ránk sózni tabletták formájában.

Azért akadt a kívülállók és nem ezoterikusok számára is néhány igazán jól hasznosítható böjtkúrarecept, csurrant-cseppent egy kis biobaracklé, jótékony naturália meg érdekes, gyógyító meditáció.

Még a kecskefagyit

is meg lehetett kóstolni, ami tulajdonképpen egy körözöttgombócot jelentett tölcsérben.

Néhányan fakeksznek álcázott tárgyat rágcsálva gyűltek a terembe, ahol éppen a vegetáriánus kismamaság témájában tettek tanúbizonyságot a jelenlévők, kerekasztal-beszélgetés formájában. Noha tudományos bizonyíték ebben a kérdésben még nincs, Schirilla György azonos nevű fia például a következőkkel érvelt: "A kisfiam, a Gyurika most már hatéves lesz januárban, Hittike, a kislányom pedig ötéves lesz szeptemberben, és a feleségem egy teljesen vegetáriánus nő. Mindkét gyermeket úgy hordta ki, hogy semmiféle húst nem evett." Majd a végén szinte visítva hozzátette, hogy olyan embereknek nem szabad hinni, akik az ellenkezőjét mondják, mert fogalmuk sincs, mit állítanak, bizonyítva azt, hogy egy növényevőnek is lehetnek indulatai.

Egy tudományos eredmény is szóban forgott. Amerikában ugyanis kiderült, hogy a húsevők teje olyan mértékben tartalmaz toxikus anyagokat, hogy ha ugyanennyi lenne a tehéntejben, akkor azt nem engednék forgalomba hozni.

Végül egy hölgy elmondta, hogy bármely orvost hajlandó elvinni olyan vidéki falvakba, ahol több generáció óta nem esznek húst bizonyos családok, de eddig még nem akadt olyan, aki beülne vele egy autóba. Miután az eszkimók fiatalkori és az indiaiak késői halálozása is összevetődött, már csak egy bácsi csicsókáról való hitvallása volt hátra, ami körülbelül így hangzott: "Szerintem ezen a klímán a legértékesebb táplálék a csicsóka. Például egy állat, elnézést a hasonlatért, ha rászokik a csicsókára, az kiskorától száz kilóig megél csak a csicsókán."

A hétvégi fesztiválra, az Orczy-kertbe újra kipakoltak a sarlatánok és a vajákosok, de lehetett íriszdiagnosztizáltatni és jósoltatni is annak, aki bírta a sorban állást. Hafner Attila személyében igazi hivatásos miskolci sámánt köszönthettünk, aki

auraprodukciót vezetett elő,

és bebizonyította, hogy nem csak pogány magyar sámánok vannak. Az igazi szenzáció a lufiárusokon és a nagy üst ingyenes csalánlevesen kívül - melyet a környékbeli hajléktalanok is körbeszaglásztak - a szépségverseny volt. A zöldségekkel beborított színpadra tizenhat, igazoltan vega lány vonult ki, és azonkívül, hogy a küllemük és kipárolgásuk meggyőző volt, még Schirilla tesztelte őket vegetáriánus intelligenciából, ami olyan provokatív kérdésekből állt, mint például: mit tennél, ha megcsalna a fiúd, vagy mit tennél, ha már három napja nem ettél volna, és eléd raknának egy tál húst. A Schirilla-tesztnek köszönhetően megszületett a jeges Dunát átúszóból, Biopon-vezérigazgatóból és a nénikből álló zsűri döntése. A koronát az ünnepelt főrendező és vegetáriánus Vass György Boldizsár kezéből az egyetlen festett hajú versenyző és termékforgalmazó nyerte el.

Igazi feketelevesnek mégis a Schirilla-show bizonyult neves magyar művészek részvételével. Említett műsorvezető vak emberen végzett szaglótesztet a saját levetett zoknijának segítségével. Ezt már az idegyűlt kerületi romák sem bírták, akik egészen idáig tűrték az abrakos inkvizíciót. A retkes és a gombás kifejezés nem vegetáriánus értelemben vett jelentését kezdték szájra venni.

- siss -

Figyelmébe ajánljuk