Díjak a színfalak mögé

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 04., 07:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Átadták a Magyar Teátrum díjakat, amellyel a színházi háttér- és kiszolgálószakmákat ismerik el.

Nyolcadik alkalommal adták át a színházi háttérszakmákat elismerő Magyar Teátrum díjakat.

A gálát vasárnap este a Békéscsabai Jókai Színházban tartották. Díjazott lett Ács Ibolya, a Debreceni Csokonai Nemzeti Színház fodrásztárvezetője, Memlaur Imre, a Kaposvári Csiky Gergely Színház fővilágosító-világítástervezője, Szabó Julianna, a Pesti Magyar Színház férfiszabótár-vezetője, Sebeők Réka, a Turay Ida Színház gazdasági vezetője és Mészáros Tibor, a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház műhelyházvezetője. Határon túli különdíjat is kiosztottak, ezt Toásó István, a romániai Tomcsa Sándor Színház világosítója kapta.

A Magyar Teátrumi Társaság 2010-ben alapította díját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a színházi háttér- és kiszolgálószakmákra, és elismerje az azokat magas szinten művelő szakembereket. A díjazottakat egy zsűri választja, a jelöléshez pedig két, állami díjjal elismert színművész és a Magyar Teátrumi Társasághoz tartozó egyik színház igazgatójának együttes ajánlása szükséges. A díj egyébként egy aranyozott csapágygolyót formál, és ezer euró jár vele, amelynek felét a díjazott színháza, a másik felét színházszakmai cégek állják.

Emellett átadták a  Magyar Színháztechnikai Szövetség által alapított életműdíjat, a Tolnay Pál-díjat (amelyet a Magyar Állami Operaház első mérnökéről neveztek el) Perlaki Róbert, a Veszprémi Petőfi Színház szcenikus-díszlettervezője kapta.

A színfalak mögötti munkákról anno cikksorozatban meséltünk:

Dezsőt felhúzzák

A színházi műszak arisztokratái, rajtuk múlik, látható-e mindaz, amit a többi kolléga kitalált. Szeretik a sötétet, de a fejükben százhetven lámpa van.

MTI
szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 04., 07:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1 rworse
    rworse
    2017. december 04., hétfő 08:21
    Hajrá.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Díjemelésre várva
Budapesti taxihelyzet
Interjúk
Setét Jenő, Arundhati Roy, Sándor Anna
Könyvmelléklet
Michael Chabon, Móra Ferenc, Sikerlista
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény