Eperjes és a Fidesz telebeszélte a sajtót azzal, hogy Dér Andrást megfenyegették „valakik”. Aztán megszólalt Dér András

szerző
- urfi -
publikálva
2017. márc. 15., 15:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Eperjes lázálma szerint a magyar színházi életben a rettegés az úr. Dér András nyilatkozata talán visszarántja a vitát a normalitásba. Videóösszefoglaló.

Az elmúlt hetek történéseiről és az elmúlt napok nyilatkozatairól itt olvashatnak összegzést, most csak egy kérdésre koncentrálunk: a fenyegetésre. Ez a szombathelyi igazgatóválasztás központi elemévé vált: a fideszes többség ugyanis nagyrészt ezzel indokolta, hogy miért nem választják újra Jordán Tamást igazgatónak. Mármint azzal, hogy a Jordán ellen elinduló Dér Andrást és munkatársait „valakik” megfenyegették.

Az már a közgyűlésen is kiderült, hogy ezt az információt a bírálóbizottságban ülő Eperjes Károlytól hallották a kormánypárti politikusok. Aztán Eperjes az ATV műsorában, Jordán Tamással vitatkozva is előadta riasztó vízióját arról, hogy ezek a bizonyos valakik rettegésben tartják Dér Andrást és környezetét. Szintén az ATV-n szólalt meg hosszú hallgatás után Dér András, aki ugyan beszámolt a szakmából érkező nyomásról, „terelgetésről”, telefonokról, de egyértelműen cáfolta Eperjes apokaliptikus képeit.

Az alábbi videón a következők láthatók:

1. A kormánypárti alpolgármester Eperjesre hivatkozva azt sugalmazza, hogy Dér Andrást megfenyegették, és erről Jordán „tudhatott”.

2. Dér András elmondja, hogy őt nem fenyegették meg.

3. Eperjes elmondja, hogy megfenyegették a Dér András pályázatában szereplő alkotókat. A fenyegetőket nevesíteni is tudná (bár egyikőjük nevét nem tudja).

4. Eperjes elmondja, hogy Dér András azért lépett vissza és/vagy azért nem mer a nyilvánosság elé állni, mert félti a gyerekeit.

5. A nyilvánosság elé álló Dér András elmondja, hogy nem félti a gyerekeit, tehát nem is ezért lépett vissza.

6. Epilógus.

(A retorika nagymesterének tűnő alpolgármester szövegét kicsit felgyorsítottuk, hogy senki ne aludjon el rajta.)

szerző
- urfi -
publikálva
2017. márc. 15., 15:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  Györgyi Kupi
  2017. március 16., csütörtök 07:16
  Hát ez nehéz ügy, mert tényleg nehéz kiszámítani. De mivel nagyon sok kritikát kapott azért, mert most nem szavazott - királycsináló lehetett volna - valószínűleg nem fog szembemenni a közvéleménnyel.
 2. 5
  Kelemen László Frigyes
  2017. március 16., csütörtök 01:30
  A May Károly könyvek szerint a szellemi fogyikat az indiánok nem bántották, de mi nem vagyunk indiánok!
  Ez a Szami-nak becézett Eperjes egy komplett hülye, egy labilis beszámít-6-atlan senki...
  Félek, hogy közveszélyes lesz, de még nem sikerült eldöntenem, hogy skizofrén hajlamú paranoiás vagy paranoia hajlamú skizofrén?!
  Remélem, hogy én nem találkozom vele, mert mindig az lenne az érzésem, hogy mint egyik erőszaktevő se rögtön a második támadását követi el, és ő ott van közvetlenül az első előtt, és nem tudni, hogy mikor kattan be!
  Szegény Dr. Antal Berci gyermekkori játszópajtásom az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet néhai főigazgató főorvosának figyelmébe ajánlanám!
 3. 4
  rworse
  2017. március 15., szerda 18:56
  veuss

  Nem Eperjes a célpont, hanem ő a célzó (az egyik). A faltörő kos. Dér számára valószínűleg eléggé fogadatlanul, mert Dérnek elég kényelmetlen lehet, amit Eperjes művel. Szamócából sajnos egy ájtatosan hazug disznó lett, egy Tartuffe - amellett, hogy kissé meg is bomlott már az elméje.
  Az Egyenes Beszéd mellett az Alindában is érdemes megnézni amit Eperjes előad, és hogy hogyan kanyarít mellé, amikor folyamatosan cáfolják azok, akikre hivatkozik.
 4. 3
  veuss
  2017. március 15., szerda 18:14
  Gy.K.
  Én nem merném megjósolni, hogy május végén mi jár majd a jobbikos képviselő fejében.
 5. 2
  Györgyi Kupi
  2017. március 15., szerda 17:42
  Teljesen mindegy, hogy Eperjes pályázik, vagy nem, nem fogják Szombathelyen színigazgatónak választani. Egészen egyszerűen nem lenne meg a többsége. Bárki, aki pályázna, annak bőven elég megnézni a nyílt ülés név szerinti szavazását. Az, aki most Jordánra szavazott, nem fog a következő körben sem másra szavazni, a jobbikos képviselő meg - ugyebár nálunk ő a "becsület bajnoka" azért nem szavazott, mert szerinte nem volt tiszta a verseny. Na most ezek után nehéz lenne neki megmagyaráznia, hogy miért szavaz egy olyan emberre, aki már a pályázásig is az előző választás manipulálásával (Jordán pályázatának nem tárgyalásával, a pályázatról való döntés megakadályozásával) jutott el.
 6. 1
  veuss
  2017. március 15., szerda 17:23
  Amióta Eperjes meglebegtette annak lehetőségét, hogy pályázik, úgy látom megvan az új célpont. Még jobban el fog mérgesedni ez a (kultúr)harc, mert mint köztudott, "minden akciót reakció követ" A másik oldalon adott a célpont, csak ki kell puhatolni, hogy hol fáj neki a legjobban.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

„Veszélyes precedens”
Interjú Sarkadi Balázs akadémikussal
Hol tart a vizsgálat?
Trump és Oroszország
Interjúk
Wim Wenders, Rutkai Bori, Ziggy Marley
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...