Eperjes hazudott, nem fenyegette meg senki a fiatal rendezőket

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 15., 18:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Benkó Bence és Fábián Péter karakán nyílt levélben szólítják fel bocsánatkérésre a vádaskodó fideszes komisszárt.

A fideszes többség nagyrészt azzal indokolta, hogy nem választják újra Jordán Tamást igazgatónak, hogy a másik pályázót, Dér Andrást és munkatársait „valakik” megfenyegették. A fideszes politikusok Eperjes Károly közléseire hivatkoztak.

Dér András elmondta, hogy őt senki nem fenyegette meg – erről lásd a fenti videót és ezt a cikkünket. (A videóban a fideszes alpolgármester szövegét begyorsítottuk, mert kibírhatatlanul lassan beszélt.) Továbbá, amikor Eperjes az Alindában vendégeskedett, ott a műsorvezető a szemébe mondta, hogy Gárdos Péter is tagadja, hogy bárki megfenyegette volna, ahogy azt Eperjes állítja.

Most pedig az Eperjes által emlegetett fiatal rendezők, a K2 társulatának vezetői is cáfolják az állításait. A szinhaz.org-on megjelent nyílt levelet idézzük. Egyszerűen is elmondják, hogy Eperjes is megértse.

Benkó és Fábián

Benkó és Fábián

Fotó: MTI

Tisztelt Eperjes Károly!

Ön azt állította az ATV „Csatt” című műsorában, hogy minket megfenyegettek, amiért aláírtunk Dér András pályázatához. Ezzel szemben minket nem fenyegetett meg senki semmilyen oldalról, sem azért, mert aláírtunk Dér András pályázatához, sem másért. Mielőtt bármilyen további félreértésre adnánk okot, megismételjük egyszerűbben is: NEM FENYEGETETT MEG MINKET SENKI, SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT.

Felszólítjuk Önt, hogy nyilvánosan vonja vissza ezt a kijelentését, és kérjen bocsánatot a K2 Színház egész társulatától, amiért valótlanságot állított rólunk, Jordán Tamástól, amiért ezt a hazugságot érvként használta fel a vele való vitában, és a tv-nézőktől, akiket félrevezetett.

Tisztelettel,

Benkó Bence, Fábián Péter

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 15., 18:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7 csehov
  csehov
  2017. március 15., szerda 23:22
  veussnak: igen jártasnak látszik színházi berkekben, még azt is tudja, hogy a két rendező magától nem képes ilyen levelet írni, és tényleg: nyilván hülye színháziak, valaki diktálta nekik. de ki? hát az, aki fenyegette őket. vajon mivel lehet őket fenyegetni? nem kapnak munkát? manapság fenyegetési helyzetben éppen eperjes, vidnyánszky és ezek vannak, ellentétben "azzal a bizonyos körrel", amelyikre eperjes a maga zagyva stílusában utalt. viszont a barátok, ismerősök miért ne kérdezhetnék meg, hogy miért írtak támogató nyilatkozatot, amikor világos, hogy fogalmuk sem volt, milyen színházat támogatnak. ez nem fenyegetés. amúgy meg dér maga is elmondta, hogy nem tisztázták, hogy a társulatról van szó, vagy csak a rendezőkről, és maga is elismerte, hogy ebben ő is hibás. akkor meg honnan veszi, hogy ez nem igaz? egyébként ha ismeri a benkó-fábián páros működését, és ennyire bennfentes, akkor azt is tudja, hogy nem csak a k2-t rendezik (hogy csak a legutóbbi miskolci bemutatójukra utaljak). summa 1.: a két fiú nincsen bedarálva, eperjes meg hazudott. nemcsak a tévében itt-ott, hanem a szakmai bizottsági ülésen is. jobb, ha nem pályázza meg a színházat, mert még valakinek eszébe jutna, hogy tán azért csinálta ezt az egészet. summa 2.: az egész önkormányzat, az egész megalázó cirkusz a félnótás eperjes műve, mögötte meg az állítólagos ellenség, vidnyánszky szintén beteg agya.
 2. 6
  Kenyszer Bagoly
  2017. március 15., szerda 22:57
  Ebben nem az a hír, hogy Eperjes hazudott, hanem az, hogy van remény, fény az alagútban, ha ilyen gerinces ifjak is élnek közöttünk :)
 3. 5 rworse
  rworse
  2017. március 15., szerda 21:55
  veuss

  Na de most komolyan! Az utóbbi években melyik irányzatnak van módja kizárólagosan megfélemlíteni bárkit is a magyar színházi életben? Jordánnak és szimpatizánsainak van módja megfélemlíteni? Bedarálni? Vagy nem inkább a Vidnyánszky zászlója mögött felsorakozott erőknek van csak módja megfélemlíteni, bedarálni?
  Bedarálta Jordán a Nemzet Színészeit is, en bloc testületileg?
 4. 4 rworse
  rworse
  2017. március 15., szerda 21:49
  yoyo

  Hehe, próféta voltál, szívem! Bár veuss kolléga nem nevezi meg Lázár Katit...
 5. 3 veuss
  veuss
  2017. március 15., szerda 20:02
  Benkó Bence és Fábián Péter Dér Andrásnak, a neten jelenleg is elérhető pályázatához az alábbi nyilatkozatot adta:
  „Együttműködési szándéknyilatkozat
  Alulírott Benkó Bence és Fábián Péter, nyilatkozunk, hogy Dér András színházi elképzeléseivel egyetértünk. Sikeres pályázata esetén szívesen rendezünk a Weöres Sándor Színházban.
  2017. február 5.”

  Érdekelne, hogy milyen módon és mélységben ismerték meg Dér András színházi elképzeléseit, amivel egyetértettek. Találkoztak személyesen, végighallgatták őt, esetleg a készülő pályázatba is belenézhettek? Az Önök eddigi munkássága egy színházi csoportosuláshoz kötődött, higgyük el, hogy ez a társulat egyáltalán nem került szóba, és Dér András csak, mint független rendezőkkel tárgyalt Önökkel, ráadásul mindkettőjükkel egyszerre.
  Tudják, ez azért fontos, mert korábban még azzal magyarázták Dér András visszalépését, hogy a jogellenesen nyilvánosságra hozott pályázatából kiderült, mivel Önök ezt állították, hogy a K2 színházi csoportot a pályázó anélkül írta be, hogy ebbe Önök beleegyeztek volna, és annak érdekében, hogy a „hazugsága” ne derüljön ki, inkább visszalépett. Ez visszakereshető.
  Benkó Bence nyilatkozata a tegnapi Alinda műsorban azért elég beszédes volt. Kifejtette, hogy azt gondolták, hogy a Dér Andrásnak adott nyilatkozat nem fog problémát jelenteni, de ez generált egyfajta értetlenséget, ami miatt bizonyos emberek, barátok, ismerősök megkérdezték, hogy miért is írtak alá, és hogy tisztában vannak-e a körülményekkel. Lehet, hogy önöknek még nincs füle ehhez, de fenyegetni nem csak baseball ütővel lehet valakit.
  Önöket láthatóan bedarálták, és most előjöttek ezzel a bocsánatkérésre felszólító levéllel, amiről üvölt, hogy nem Önök fogalmazták.
  Ugye tudják, hogy ennek még nincs vége, eszközként fogják Önöket használni, jobb lett volna ebből kimaradniuk.
  Üdvözlettel.
 6. 2 yoyo
  yoyo
  2017. március 15., szerda 19:58
  Szegény srácok, ezt a levelet nyilván úgy diktálták nekik, miközben Lázár Kati pisztolyt nyomott a tartkójukba.
 7. 1 rworse
  rworse
  2017. március 15., szerda 19:22
  Úgy van.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szanyi Tiborral
„Ha felszámolnánk az MSZP-t”
Népesedési intézet az Uránia helyén
Bezárt a csillagvizsgáló
Interjú
Gálvölgyi János 70 éves
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény