Törőcsik Mari: Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok
SzeUkely_GaUbor_eUs_ToUroUcsik_Mari.jpg

Törőcsik Mari: Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok

  • narancs.hu
  • 2017. november 23.

Színház

A Nemzeti Színház társulata születésnapján köszöntötte a színművészt.

A Nemzeti társulatának tagjai a szombathelyi Markusovszky kórházban személyes üzeneteket írtak Törőcsik Marinak születésnapjára, írják a színház honlapján. Üzenetükben azt írták: „Isten éltessen Téged, az örökifjú színésznőt – várunk vissza a színpadra, hogy játékoddal további örömet szerezzél nekünk is, a közönségednek is. »Amit szeretünk, abban a lelkünk van« – mondtad nem olyan rég Luka szerepében a Nemzeti Színház színpadáról. A mi lelkünk Tebenned van, drága Mari!”

Törőcsik Mari is válaszolt a társulatnak.

A Nemzeti Színház társulatának üzenem, beleértve mindenkit a pincétől a padlásig, a műszaktól a takarítókig: részint nekik is köszönhetem, hogy még itt az ágyban fekszem és beszélek. Annyi szeretetet kaptam tőlük, ami életben kell, hogy tartson.

Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok.

Egyszer nevetve felszóltam a műszaknak: nem azért dicsérgetem magukat, hogy éppen csak örömet okozzak, hanem ha rám esik valami, akkor nekem végem van – úgyhogy jókat röhögtünk.

Hogy mondjam… nincs ennél több. Mindjárt sírva fakadok! Nagyon szeretem a Nemzeti Színházat a pincétől a padlásig.”

false

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.