étel, hordó - MAGIC MUSIC

  • .
  • 2009. április 9.

Trafik

Titokzatos dallamok járnak a fejünkben, belső mozinkban szikrázó tükörgömb szórja fényét a fluoreszkáló falra, képzelt diszkózásunktól a kora délután sem tud eltántorítani. De az sem, hogy kutyaszart kerülgetve, tulajdonképpen céltalanul bóklászunk a hatodik kerület vegyes tüzelésű vidékén: a "pesti Broadway-n", ahogy mások nevezik e nagymezős beruházást.
Beveszünk egy kanyart, és akár elragadtatásunk szimbóluma is lehetne, hogy az utca neve: ". De vajon az itt található Magic Music is elragadó-e?

Inkább stílusidegen. A környékbeli (Liszt Ferenc tér, Hajós utca stb.) éttermek, kávéházak átlagához képest jóval egyszerűbb, a kilencvenes évek "magyaros steakhouse" hangulatát kelti, ami lehetne akár kellemes csalódás, de nem az. Fáradt, barna belső, masszív asztalok, a falon dzsessz ihlette installációk. A sárgult fotón vigyorgó fekete úriember nem lehet túl nagy látványosság, hisz' az ismeretlen alkotó még a képre ragasztott - egyebek mellett - egy kiterített, koszos farmernadrágot is.

Amikor belépünk, a felszolgáló még az egyetlen asztaltársaságot szaporítja, de csak addig, míg a kabátunkat felakasztjuk, vagyis szinte rögvest a rendelkezésünkre áll. Unott udvariassággal teszi elénk a nem különösebben izgalmas étlapot. Az átlagos választékot a nyomdahibák mellett azzal próbálták feldobni - talán ezért a "Music" -, hogy a roston sült hátszínt barbecue-mártással Hendrix-hátszínnek, a grillezett zöldséget vegetáriánus Madonna-tálnak nevezik. A hideg málnalevest (540 Ft) viszont csak hideg málnalevesnek hívják, elkészítési módja pedig roppant egyszerű: az összeturmixolt fagyasztott málnát díszítsd némi tejszínhabbal. Úgy negyedórába telik, míg kiolvad a málna, ám elfogyasztása után negyedórával már arra sem emlékszünk, hogy e puritán kezdet miért is nem volt a kedvünkre való. Krumplipürés (390 Ft) csevabcsicsával (1090 Ft) vadítanánk az ingerszegény helyzetet, de a porkrumplitól, a félig sült, jellegtelen kolbászkáktól és a "pikáns paradicsompürének" nevezett fűszeres ketchuptól végképp elszomorodunk. Csupán a sopszkasalátára (890 Ft) mondhatnánk, hogy nem hagy keserű nyomokat, de azért ez sem akkora szám, hogy reményfutamot indítsunk a desszertek között. Régen rossz, ha a somlói galuskát csak vigaszág húzza.

Figyelmébe ajánljuk