rés a présen - Hazaértem, megint - Lángh Katalin (Bambi) énekes

  • .
  • 2010. augusztus 26.

Trafik

rés a présen: Rég volt már Déja vu Revue, mi lett vele? Bambi: A 80-as évek második felében alakult Balkán Tourist (később Fu-Tourist) az akkori alternatív zenei színtér egyik igen aktív zenekara. Szerencsémre alapító tagként már a kezdetektől szerves része lehettem.
A csoport Kistamás László vezetésével a Ganz-Mávag Művelődési Ház dísztermében létrehozott egy olyan szórakoztató revüműsort, ami az alternatív zenei, színházi, képzőművészeti területen tevékenykedőknek adott teret. Vendégeink között volt Kamondy Ágnes, Kiss Erzsi, Kiss László, Pajor Tamás, Király Tamás és még sokan. A Déja vu Revue-nek saját tánckara is volt. Sajnos a művelődési ház akkori vezetősége hamar véget vetett a hétvégenként megrendezett műsornak.

rap: Kinek, minek köszönhetjük az újraéledést?

B: Új produkciónkhoz Kistamás Laci áldását kértük a névre, mert hangulatában, szerkezetében abszolút hasonló, de nem az akkori Déja vu Revue éled újra. A 80-as évek underground zenei világának 2010-es "értékmentése", illetve átértelmezése a cél. Ámon Henriette álmodta meg, a megvalósításhoz Kirschner Pétert kérte fel zenei producernek, a dalok hangszerelőjének, és én csatlakoztam előadóként. Közösen válogattuk a számokat, és hívtuk meg a vendégművészeket. Péter külön érdeme a fantasztikus zenészcsapat: Kirschner Péter - gitár, Román Péter - basszusgitár, Weszely János - dob, Újvári János - szaxofon, Horváth Bálint - billentyűk.

rap: Felléptetek a Szigeten, milyen volt?

B: Nagyon pozitív. Egyrészt hihetetlen összhangban voltunk mi, a zenekar, másrészt a közönség is nagyon lelkesen fogadott bennünket. Persze nem könnyű ott délután 5-kor 40 fokban nagyszámú nézőseregletet összehozni debütáló csapatként, de úgy gondolom, van tere, helye a zenénknek.

rap: Mi a repertoár? Terveztek új dalokat is?

B: A repertoár továbbra is a 80-as évek hazai underground dalainak felfrissített bemutatása. Szerepelnek benne a Trabant, a Kontroll Csoport, a Balkán Futourist, a 2. Műsor, a Bizottság, az ef. Zámbó H.D.B., a Neurotic és az Európa Kiadó dalai is. Új szerzeményekről most még nem beszélnék, de ki tudja...

rap: A többiek aktívan zenéltek, de rólad a 2. Műsor óta nem lehetett sokat hallani. Mivel foglalkoztál?

B: Az én életem az utóbbi másfél évtizedben a családról, a gyermekekről szólt. És így volt ez jó, így értem meg. Azért fantasztikus érzés volt a Szigeten az a pillanat, amikor felléptem a színpadra. Hazaértem, megint.

rap: Hol és mikor játszotok az ősszel?

B: A nagy premier szeptember 18-án, este nyolckor lesz a Trafóban egy komplex audiovizuális műsor keretében. Czerovszky Heni, ef. Zámbó István, Greifeinstein János, Kárpáti József Dódi, Kistamás László, Novák Péter lesznek a vendégeink, tehát sokan a régiek közül. Ezért is lett a műsor alcíme: Tiszta Forrásból! A többi legyen meglepetés.

Figyelmébe ajánljuk