tévésmaci - A sül megmondja a jelszót

  • .
  • 2008. február 28.

Trafik

Sanlúcar de Barrameda. Jelszónak mondjuk közepes, de az feltétlenül elgondolkodtató, hogy miért pont innen indult Kolumbusz 1498-ban harmadik felfedező útjára, és vajon teljesen józan volt-e - bárki akkor. Vagy bárka, hogy is hívták, Hinta és Tinta? Ja, tisztázzuk!

Sanlúcar de Barrameda. Jelszónak mondjuk közepes, de az feltétlenül elgondolkodtató, hogy miért pont innen indult Kolumbusz 1498-ban harmadik felfedező útjára, és vajon teljesen józan volt-e - bárki akkor. Vagy bárka, hogy is hívták, Hinta és Tinta? Ja, tisztázzuk! Tintáztak. Persze olyankor hánynak a dolgozók, talán ezért is csodálkozott olyan veszettül a híres hajós, ugyan ki látott már tengeri beteg matrózokat - de hát hátravolt még több mint 500 év máig. És Magellán is megfordult a mondott helyen, ugyancsak kihajózási és borfogyasztási szándékkal. Mely szándékát a rá máskor is jellemző perfekció szerint végezte is. Mindezek fényében kevéssé érthető, hogy őt miért nem Maligánnak hívják, milyen jól is hangzana Maligán, hét tenger huligánja. Vagy pedig a bor fokolását miért nem szólítják Magellánnak? Csupa torokszárító kérdés, asszem az lesz a legelegánsabb, ha úgy kötünk át a tévére, hogy van egy Magellán című tévéműsor, amit ezúton is szívből ajánlunk önöknek és kedves hozzátartozóiknak. Az e heti találós kérdésünk azonban az, hogy tényleg a Minden lében című két kanálban volt-e ez a jelszó, amit a sül a szájára vett?

Pénteken (29-én) ezek után tényleg semmi csodálkoznivaló nem lesz azon, hogy az RTL Klub 0.40-kor műsorára tűzi a Dögölj meg, Smaci! című klasszikust Robin Williamsszel, Edward Nortonnal és Danny DeVitóval - de nem ez vagyok én. De azért mást biztosan nem nézek meg máma.

Szombaton, ha a távkapcsolót az RTL Klubon felejtettük, megint ráérünk éjnek évadján tévézni: 1.10-kor lesz Majdnem híres. Majdnem sikerül fennmaradnom. A tv2-n bezzeg már 19.35-kor kezdődik A Bourne-rejtély, a szerelmemmel, Franka Potentével. Sajnos nem lesz vége vége a film+-on (ejtsd: plűn) 21.25-kor kezdődő Két túsz közöttig, pedig annyira csípem Arnie-t, de annyira.

Vasárnap jön, akibe maguk szerelmesek, Sharon Stone az Elemi ösztönben, 22.05-kor a tv2-n. Ugyanitt 0.25-kor Félelem és reszketés Las Vegasban. Engem legfeljebb egy reszelés érdekelne, most. 22.45-kor a Dunán Csodálatos város, iráni, mint a kedvenc ételeim zöme. A heti betevő Cassavetes az m2-n 23.35-kor az Arcok. Én bírtam valamikor, bár akkor sznob voltam és karcsú.

Hétfőn adunk a történelem testinek a Dunán. Este nyolc óra ötkor Hitler helyettese; 23.45-kor pedig Mindörökké Lenin. Nem lesz sok egy kicsit a jóból? Én persze délelőtt tévézek, 10.30-kor a Filmmúzeumon Fantozzi tovább tűr. Az vagyok én.

Kedden egy Ördögűző éjjelre a ViaSat3-on 1.00-kor? Igaz, ami igaz, 1973-ban készült. A Sopranos után úgyis elalszom.

Szerdán röhögve robogunk a Berván. Jó, ti a verdán, bánom is én. Éjjel húszéves a Kispál az m1-en, 0.10-kor. Mit gondolnak, szerintem többnek néz ki? Egykor még, hogy legyen egészen forró éjszakánk, a tv2-n egy Sidney Lumet-krimi 1992-ből: Idegen közöttünk. Én simán letagadom, ha rám fogják.

Csütörtökön avval búcsúzunk, hogy bucira tévézzük az ostoba buránk. Persze megin' öreg este. A Dunán Isten bárányai, ez milyen: brazil-bosnyák? Meg persze olasz és amerikai (22.30). Kilenckor az m2-n Senki többet. Ez egy francia- svájci film, rossz, de lehet, hogy maguknak tetszik majd. Végül Öld meg Cupidót! Rendben, azonnal. Hol van? A film+-on 23.20-kor. Ám én csak kacagok, mert már reggel 10.10-kor megnéztem a Filmmúzeumon a Fantozzi mindenki ellen. Az vagyok én. Maguk meg tévéznek, de ne vigyék túlzásba.

Figyelmébe ajánljuk