tévésmaci - A sül monstre

  • .
  • 2009. szeptember 10.

Trafik

Te ki mellett fogsz állni? - kérdezte Troché, s próbált olyan arcot vágni, mint akit éppen csak egy kicsit érdekel a dolog. Hogy inkább csak udvariasságból kérdezi, mintsem tolakodásból.
Sztupánál sosem lehetett tudni, hogy minek veszi. Épp jókedvében volt. Valami Baromzó nevű arc mellett, s vállat vont. Nekem Mr. Brown jutott, viszonozta a közlést Troché azonmód. - Fogadjunk, hogy átnyálaztad az egész protokoll-listát, hogy van-e a brancsban legalább egy Mr. Orange vagy Mr. Pink. Nincs, bár egy Floydot találtam, ki vagyok vele segítve. Sztupa megvakarta a fejét, de úgy, mintha lenne rajta egy svájcisapka. Nem volt, ilyet csak ritkán viselt. Egyszer, amikor lement "a haverhoz" falura bontani, mert építkezett "a srác". Tim Roth lenne a megmondhatója, hogy ha Sztupa megvakarja a fejét, akkor biztosan komoly bejelentésre készül; mások ilyenkor megköszörülik a torkukat. Így ni: khm-khm. Azért jó, hogy már nem az Internacionálét kell ilyenkor énekelni. Miért jó, Sztupa? Nézd, azért jó, mert az Örömóda mégiscsak a dugásról, az izzatag üzekedésről szól. Schiller nem szórakozott. Az? Dehogy szórakozott. Távol állt tőle. De ez a dugásos duma mégis bullshit, nem is arról szólt. Na figyelj, pupák! Troché tényleg feszülten figyelt, de önök ne strapálják magukat, megyünk tévézni.

Pénteken (9/11) az m1 23.45-kor belekezd A kis Lilibe. E 2003-as francia filmben szép színésznők drámáznak Bretagne-ban. Különösebb tét nélkül.

Szombaton se lesz sokkal jobb napom, hisz a Duna noir-sorozata most ugyan nem ismétli magát már a közepén, annál inkább másokat, a 20.05-kor kezdődő Vörös utcát már annyiszor láttuk, hogy előre köszönhet nekünk az Edward G. Robinson. Mindig elcsodálkozom, hogy mennyien és mennyire szeretik a Harcosok klubját, én mindenesetre felteszem a kezem, ha azt kérdik, ki nem? 22.05-kor lesz a tv2-n.

Vasárnap a komcsik okozta naptologatás oda vezet, hogy nem kell tévéznünk, mert adásszünet van.

Hétfőn aztán visszazökkenünk a régi kerékvágásba.

Kedden ellenben egy szokásos kismenzellel indítjuk a napot. A Sörgyári capriccio egy a jobb magyar címfordítások közül, de a sör is finom benne. Csapolás este kilenckor, a Filmmúzeumon. Utána lesz nagy vetélkedő a kegyeimért az m2 és a Filmmúzeum közt, amiben az utóbbi 22.35-kor a Családi élet című 1971-es angol filmmel indul, s ebben a kislány bekapja a legyet. Ellenben öt perccel később jön az m2, és azt mondja, válassz engem, Smaci barátom, mert én Az emigráns című 1994-es egyiptomi-francia filmmel szórakoztatlak az emberi gyarapodás útján. A mű József és testvéreinek viselt dolgait pertraktálja kétségkívül sivatagos környezetben. Mentsen meg valaki! A nővéremet meg Tommy Gavin, ha már úgyis 9/11 volt a napokban.

Szerdán feltörök, s veszek egy hatholdas rózsakertet, de csak éjjel, 1.25-kor az m2-n, hogy biztosan senki se lássa. Csendben emlékeztetném a szórakozottabb néposztályokat, hogy Ranódy László Babits-adaptációjában olyan színészek és színésznők lépnek fel, mint Drahota Andrea, Tolnay Klári, Kiss Manyi vagy Páger Antal és Bodrogi Gyula. Apropó, színésznők! Megengednek egy saját verset? Köszönöm. Szekszárdon születtem, szeretem a szalonnát. És a kolbászt is.

Még ezután is van élet az ekránon, hisz 1.55-kor kezdi kedvencem, a filmplű Az utolsó határ című svéd-finn akciófilmet nyomni - brrr, rénszarvasok a kosovói szerb menekültek ellen, de lehet, hogy másról szól. Például egy sci-fi Jürgen Porszívóval.

Csütörtökön tesszük fel a (svéd) koronát egész heti fáradozásainkra, ugyanis az m1-re (kilenc tízre) visszatér végre régi barátunk, Salvo. Igen, igen: Montalbano felügyelő. Persze felénk minden kampányszerűen megy, így az m2 22.30-kor leadja a Szűkebb pátriánk című 2006-os olasz filmet, kivel? Nyertek, Luca Zingarellivel! Utána valamivel (0.55-kor) lesz itt még a Különleges kiadatás c. angol film. Én játszom benne, és elrablom az összes rádióújság összes főszerkesztőjét, s csak jobb műsorért adatom ki őket a szépen fejlődő Szlovákiának. Tehát maguk se tévézzenek, mert irány Malacky!

Figyelmébe ajánljuk