Bacchus Étterem-panzió

szerző
Winkl Air
publikálva
1996/20. (05. 16.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A magyar vendég, ha van pénze, a világ legjobb vendége! - mennydörgi a fônök a szentenciát egy magyar vendégnek. - Mert a német idejön, aztán két hét múlva hazamegy, akkor velem mi lesz?

Szigetmonostor, Petôfi u. 19/B

Tel.: 06/26/393-545

Nyitva tartás: hétfô-kedd: szünnap

szerda-péntek: 18-22 óráig

szombat-vasárnap: 12-15 és 18-22 óráig

A Bacchus tipikus underground étterem: ide nem jönnek véletlenül betévedt kirándulók és kart karba öltve jódlizó bajor bajtársi ligák. A teljes turistaszekció Szentendrén maradt. Ide csak komp hozhat valakit, vagy tesz némi kerülôt a híd irányába. A bacchusos ember oly fanatikusan hisz a vendéglátás mindenhatóságában, hogy feltalálta a negatív promóciót: a Bacchus étteremre az van írva, hogy Bauerhof (az meg nincs, hogy Bacchus). Útjelzô reklámtáblák nincsenek, de a kocsma népe - ha Marco Ferreri meglátná ôket, azonnal kirúgná a statisztaszervezôjét -, szóval az érett arcú melósnép készségesen igazítja útba a vándor gourmet-t. A kulcsszavak a "komám", a "haver" és az "el se tévesztheted". A negatív promóció csúcsa a krétai rendszerû behívóember antiváltozata: a bejárat elôtt jól izmolt, ír terrier méretû és jellegû kutya morogja meg a vendéget, aki csak találgat, vajon a kutya a céghez tartozik-e (igen).

A Zòlty nevû házôrzôvel (a szó lengyelül sárgát jelent, ami a kutya színét tekintve igen találó elnevezés) véget is ért a vendég vesszôfutása. Ha telefonon megrendelte az asztalát, van helye, és a leüléstôl számított öt másodpercen belül megtudja, milyennek kéne lennie a magyaros vendéglátásnak. A fônök látható élvezettel sorolja fel, mi az, ami nincs az étlapon, de van. Ha megkérdezik tôle, mi az X izé Y módra, nem kapja el a magyar pincérkór, és nem kezdi magát a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Fôiskola egyik különösen geci tanárának képzelni, aki szigorlatoztat, és éppen vas-önfegyelemmel próbál úrrá lenni afelett érzett döbbenetén, hogy a hallgató valamit nem tud - könnyen elôfordulhat, hogy beszalad a konyhába, és hoz egy lábost megmutatni, milyen gusztusos a szóban forgó étel. Az étterem berendezése kellemesen Három testôr-szerû, nincs viszont (számottevô) zsírszag. Az elôételek közül okvetlenül megkóstolásra érdemes a csiga, ami a szentendrei frekventáltakkal szemben tényleg jó, és a sonka sárgadinnyével, mindkettô a helyszínen, a vendég látómezejében kanyarítva. Fôétel-vonalon a különféle steakek vezetnek, a T-bone például közel egynegyed négyzetméternyi, kifogástalanul fûszerezett csoda. A gombával töltött ôzek vagy pulykák az öngyilkosok rehabilitációs programjának alapkellékei: mégis van értelme az életnek. A desszert-szekcióban a fagyi a gyenge pont, ha valaki mindenáron akar valamit pakolni a húsra, nyomjon inkább házi rétest.

Egy kétszemélyes, nagyjából a felsoroltakból álló vacsora ötezer forint alatt megúszható, és a riszájkling jegyében készséggel becsomagolják a maradékot. Az alapos kutatás a Bacchus három gyenge pontját derítette fel:

1. A kutya csak addig törôdik a vendéggel, amíg étel van az asztalán.

2. Az étlapon nem jött össze többek között a T-bone steak helyesírása.

3. Az üzletvezetô idegenek jelenlétében ne meséljen zsidóvicceket (ráadásul azt, amelyikben Kohn Winnetou kúrni akar, már ismertem).

Winkl Air

szerző
Winkl Air
publikálva
1996/20. (05. 16.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...