Legyünk büszkék: egy magyar gimnazista harmadik lett a nemzetközi vitaversenyen

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 29., 17:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Van, aki még tud vitázni.

Dömötör-Nagy Dóra, a budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium tanulója lett a Vitázik a világ ifjúsága XI. nemzetközi döntőjének harmadik helyezettje Tallinnban. Budai Franciska, a budapesti Osztrák Iskola diákja pedig a nemzetközi vitavetélkedő elődöntőjébe jutott be – közölte a Goethe Intézet pénteken az MTI-vel.

Dömötör-Nagy Dóra

Dömötör-Nagy Dóra

Fotó: Facebook/Jugend Debattiert International

A vitakérdés egyébként az volt, hogy legyen-e átfogó állami szabályozás az internetre vonatkozóan. Dömötör-Nagy Dóra a pró oldalon érvelt, ahol a negyedik helyezett cseh Terezie Hovorková támogatta őt, a kontra oldalon az első helyezést elért ukrán Jana Bits és a másodikként végzett lett Natalija Sreibere vitázott. A négy fiatal 24 percen át érvelt az internet szabályozása mellett és ellen.

A nemzetközi döntő az egész vetélkedőév csúcspontja: Csehországból, Észtországból, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Oroszországból, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából összesen 20 fiatalt látott vendégül az észt főváros, Tallinn, ahol politikai és szociális témákról is vitáztak a résztvevők. A közép- és kelet-európai országok vetélkedője a Goethe Intézet, az Emlékezet, Felelősség és Jövő Alapítvány (EVZ), a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje. A XI. nemzetközi döntő fővédnöke Eiki Nestor, az észt parlament elnöke volt.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 29., 17:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2017. szeptember 29., péntek 20:09
  Bravó!
 2. 2
  tiszapolgári
  2017. szeptember 29., péntek 19:09
  jav: ... töltse el az idejét?
 3. 1
  tiszapolgári
  2017. szeptember 29., péntek 19:07
  Elismerésem és gratulálok. A díjazottak nevéből Ítélve mindannyian hölgyek. Hát egyetlen férfit sem sikerült rávenni arra, hogy ilyen szuper tartalmasan töltsék el az idejüket?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Sinkó Eszter és Kincses Gyula
Mi várható az egészségügyben?
Harc a független bíráskodásért
Interjú a lengyel ombudsmannal
Horváth Viktor író
Tankom – könyv 68-ról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kultúra

még több Kultúra...

Narancs

Vélemény

még több Vélemény...