Legyünk büszkék erre a 27 éves magyar fiatalra, aki megnyerte az egyik legrangosabb közgazdasági díjat

  • narancs.hu
  • 2017. július 14.

Tudomány

Nincs minden veszve.

A 444.hu írta meg, hogy a 27 éves Raccuja Gergely nyerte meg az idei Wolfson Közgazdasági Díjat, ami a közgazdasági Nobel után a legnagyobb díjnak számít ezen a területen. A díjat az kapta, aki a legjobb megoldással tudott szolgálni arra a kérdésre, hogy hogyan fizethetnénk jobb, biztonságosabb és megbízhatóbb úthálózatért úgy, hogy az mind a közlekedők, mind a gazdaság és a környezet számára kedvező legyen.

false

Raccuja Gergely egy olyan távolságalapú útdíjrendszert tervezett a pályamunkájában, amelynek lényege, hogy nincs többé üzemanyag- vagy gépjárműadó, volna ugyanakkor egy újfajta adó, amit az autók által az adott időszakban megtett távolság alapján kellene fizetni. Ennek az adónak az egységeit az adott jármű motorja és környezetszennyező hatása alapján határoznák meg.

Összesen 120 induló volt, közülük került ki a magyar fiatal, aki 2011 óta tanult Londonban, az egyik legjobb felsőoktatási intézményben, a UCL-n (University College London). Raccuja tavalyelőtt végzett, méghozzá dicsérettel.

A díjhoz innen is gratulálunk!

Figyelmébe ajánljuk