Tévétorrent

Cracked

Tévétorrent

Nyomozós sorozat a Szívek Szállodája bizonyítottan népes rajongói körének - aztán hogy a krimifalók hogy vannak vele, az már egy másik kérdés, hiszen a nyomozás és a vérengzés helyett leginkább a bájos-bolondos exswatos főhős lelkivilágáért lehet aggódni.

Persze nem lépünk sokkal tovább az ezerszeresen bevált helyszínelőkszüzsén, de az arányok kifejezetten jól eltaláltak. Jön tehát a film noir detektívjeinek furcsa, kiégett figurája, aki most éppen egy idegösszeomlás sújtotta nyomozó, kicsit Doktor House, kicsit Monk, kicsit minden, ami furcsa. Leginkább skizoid és ironikus, szócsatáit már a Gilmore lányokkal is ugyanígy vívta. Ismerjük, mint a rossz pénzt, és épp ez benne a jó, ráadásul egy mezei nyomozóiroda helyett a pszichológiai bűnesetekkel foglalkozó irodán köt ki. Társa, mi sem természetesebb, egy pszichológusnő, valamivel árnyaltabb és kidolgozottabb figura, mint azt egy ilyen szabványos felállásban várnánk. Ez eddig ugye kedélyes és megszokott, ám a romantikus szál mellé súlyos elmebetegeket, elborult gyilkosokat kapunk, mániákusokat és pszichológiai szakzsargont. Míg a két történetszál külön elszakadva, összefonva elég erősnek mutatkozik. A nyomozás maga gyakorlatilag azonosulás a tökéletesen abnormális logikával. Ehhez még hozzájön a megnyerő képi világ, a jó ritmusban pergő események, bár a pilot kicsit túl lett mesélve.

Ám aki komoly nyomozásra és eget rengető újításokra vágyik, persze hoppon marad. Matematikusok, ufók, szellemirtók és -írók után végre készült egy krimisorozat a pszichológusoknak is...

Figyelmébe ajánljuk