A volt miniszterek megmondják, kire kell szavazni
Untitled_design.png

A volt miniszterek megmondják, kire kell szavazni

  • narancs.hu
  • 2018. március 20.

Választás 2018

A V18 csoport azt állítja: megvannak a tuti jelöltek.

Januárban lépett a nyilvánosság elé a V18 csoportosulás, mely főleg volt minisztereket tömörít, és segítenek „összefésülni a pártok programjait“.

Most viszont közzétették azon ellenzéki jelöltek nevét, akik a választókerületekben esélyesek a választási sikerre.

„A V18 célja, hogy választókerületenként az általa legesélyesebbnek tartott ellenzéki jelöltek bemutatásával segítse a választók döntését, akik ha kell, pártszimpátiájukat is félretéve arra a képviselőjelöltre kívánnak szavazni, akinek a legnagyobb az esélye a Fidesz-KDNP jelöltjének legyőzésére” – mondta el Balázs Péter, korábbi külügyminiszter és EU-biztos, a V18 elnöke.

A V18 a körzeteket csoportra osztotta. Az elsőbe azok tartoznak, ahol a pártok további megegyezése nélkül is ellenzéki győzelem születhet. Ilyen a legtöbb budapesti körzet, ahol a baloldali jelöltek az esélyesek, és egy sor kelet-magyarországi körzet, ahol a Jobbik nyerhet. Ide sorolják Mellár Tamás baranyai és Kész Zoltán veszprémi körzetét is. Összesen 25 ilyen körzet van.

A második csoportba azok a körzetek tartoznak, ahol ha az ellenzéki pártok megegyeznének lenne esély legyőzni a Fideszt, ebbe a csoportba 40 körzet tartozik. Szerintük tehát a 65 körzet megnyerésével akár le is lehet váltatni a Fideszt.

A teljes listát itt lehet böngészni.

Figyelmébe ajánljuk